Mw Heumen (90) & Mr Brand (87) gaan boksen


Dinsdagmiddag half 3. Er wordt aangeklopt bij de 87 jarige Meneer Brand. Zijn sportmaatje komt hem ophalen voor zijn allereerste bokstraining. “Als ze me maar niet knock-out slaan”, grapt hij vooraf.

Mevrouw van Heumen (90)

Kom maar op! Meneer Brand start zijn sportieve avontuur samen met 5 andere ouderen van de ZZG zorggroep woonlocatie Boszicht. Elke dinsdag krijgt het zestal voortaan een boksles.


“Kom maar op!”, riep mevrouw van Heumen meteen toen ze voor de sportclub werd uitgenodigd. Met haar 90 jaar is ze oudste deelnemer aan het project Boks+, maar dat maakt haar niet minder fanatiek.


Spierballen kweken De sportievelingen van Boszicht werken tijdens de bokslessen aan hun reactiesnelheid, ze kweken spierballen en natuurlijk leren ze ook coole boksmoves. Over een paar weken moet je oppassen voor hun rechtse hoekslag of linkse directe. Zodra de warming-up voorbij is, worden namelijk de bokshandschoenen aangetrokken voor het ruigere werk: het slaan & stoten.


Sportmaatjes Boksen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom hebben alle ouderen een sportmaatje. Karlijn, Roos Cathelijn, Evi, Nienke en Anieke trainen met hen mee. Deze kersverse studenten Verpleegkunde helpen bij de oefeningen en doen zo meteen wat praktische ervaring op in de zorg. En ondanks de 70 jaar leeftijdsverschil vinden de boksduo’s het hartstikke gezellig.


Na afloop van de les puft iedereen samen uit met een kopje koffie. Hopelijk valt de spierpijn morgen mee!Wil je meer weten over het project Boks+? Hier vertellen we je meer over het concept.

Kom bij de club:

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Inspiratie rondom welzijn in de ouderenzorg ontvangen?

"Deze mail voelt als confetti in mijn mailbox! 🎊"

- Femke, abonnee & Begeleider Zorg & Welzijn

WA-ZTAMK fc 300 dpi.jpeg
Logo_VWC_Nijmegen_transparant_NIEUW.png
Sterker Sociaal Werk 2018-01-30Logo ster
Spectrum-partner-met-Elan.jpg
logo-provincie-gelderland.jpg
Logo_DOEN-1.jpg
Oranje_Fonds-logo_vsi_0.jpg
logo-pc-jpg-vsbfonds-pay-off-rgb.jpg

© 2021 Club Goud