top of page
Open Source Concepten

Impact maken doen we samen

Als sociale onderneming is impact maken het belangrijkste doel van Club Goud. Onze kracht zit in innovatie: samen met organisaties nieuwe ideeën ontwikkelen met als doel om (kwetsbare) ouderen te ondersteunen met een nieuwe generatie vrijwilligers.

We geloven dat je vooral impact maakt door door zoveel mogelijk anderen te inspireren om in actie te komen. Daarom hebben we besloten dat we al onze concepten open source maken. Dat wil zeggen dat we ze openbaar beschikbaar maken. Zo kan iedereen ze gebruiken om zelf activiteiten en programma’s voor ouderen te organiseren.

Met Club Goud werkten we al met honderden ouderen en vrijwilligers samen. De kennis die we daarmee opdeden hebben we gebruikt om een handig DIY-pakketten te maken waarmee jij stap-voor-stap je eigen evenement organiseert. Je vindt naast een stappenplan ook onze persberichten, social media posts, informatiemails voor vrijwilligers, checklists voor een welkomstwoordje en nog veel meer. Handig toch?

Mis je een concept? Stuur ons dan een berichtje, dan mailen we je daarvoor zoveel mogelijk bestanden toe.

Open Source Concept 1: de Buurtsafari

Ouderen blijmaken met een toffe culturele wandeling door hun buurt? Ga ervoor met onze Buurtsafari. Dit is de makkelijkste activiteit om te organiseren.

Open Source Concept 2: Muziek Maatjes

Jongeren en ouderen langdurig aan elkaar koppelen? Dit maatjesproject van 10 weken draait om een-op-een bezoekjes en eindigt met een knaller: een gezellig muzikaal spektakel waarbij de duo's samen optreden.

Open Source Concept 3: Huiskamerfestival 

Je woonzorglocatie omtoveren tot festivalterrein: hoe leuk is dat!? Met dit pakket organiseer je allerlei optredens op bijzondere plekken in het gebouw. Hier zullen bewoners en medewerkers nog lang over napraten!

Wil jij een stappen plan voor een van de Open Source Concept ontvangen? Laat het ons weten!

We nemen binnen twee weken conctact met je op!

Ben je benieuwd wat zo'n Buurtsafari precies is? Kijk dan eerst even naar deze blog voor leuke foto's en filmpjes van een eerdere editie.

 

bottom of page