Wat we doen met Club Goud

Onze oprichter Moniek van Daal ontdekte tijdens haar vrijwilligerswerk in het verpleeghuis dat veel ouderen het gevoel hebben niet meer mee te doen. Kleine dingen zoals naar de stad of naar een museum gaan, mensen van andere leeftijden ontmoeten of vrijwilligerswerk doen: activiteiten die steeds moeilijker worden terwijl die juist zo kunnen bijdragen aan dat gevoel verbonden te zijn met anderen en met de maatschappij.  

Om die verbinding tussen ouderen en de maatschappij te herstellen, ontwikkelen we samen met ouderen en zorg- en welzijnsorganisaties bijzondere interventies. Denk bijvoorbeeld aan een huiskamerfestivals in de seniorenflat of de 80+ vrijwilligerscentrale. We inspireren en trainen teams om naar de toekomst te kijken en nieuwe coalities te smeden met andere domeinen zoals kunst & cultuur . Zo zetten we de deuren open en verbinden we ouderen (en de ouderenzorg) opnieuw met de maatschappij.  

Om onze missie en visie extra kracht bij te zetten, zijn onze ideeën en concepten sinds 2019 open source. Dit betekent dat alle programma’s, draaiboeken, presentaties en wervingscampagnes die we ontwikkelen gratis vanaf onze website te downloaden zijn. Voor iedereen om te gebruiken. Zo hopen we nog veel meer mensen te bereiken en inspireren om ouderen niet buiten de boot te laten vallen.

Wat kunnen we voor jouw organisatie doen?

1. Inspiratie-met-plan-sessie voor welzijn & informele zorg

 

Speciaal voor welzijnscoördinatoren, activiteitenbegeleiders, vrijwilligerscoördinatoren en andere professionals betrokken bij ouderen&welzijn organiseren we inspiratie-met-plan-sessies. Hierin werken we in een dag tijd toe naar een actieplan om de deuren open te zetten en de verbinding met de maatschappij te maken. We nemen deelnemers mee langs inspirerende voorbeelden waarna ze zelf hun leukste ideeën uitwerken. Aan het einde van de dag gaat iedereen geïnspireerd en met plan naar huis!

 

2. Groeiprogramma: Werknemers van de toekomst

 

Hoe zorg je dat jouw teams mee blijven bewegen met de toekomst? Er verandert veel in zorgland: de oudere van vandaag is niet dezelfde oudere als die van morgen of overmorgen. Tijdens het programma nemen we professionals mee in hoe de toekomst eruit gaat zien en hoe zij mee kunnen bewegen met de veranderingen die gaan komen. (i.s.m. trainingsbureau FutureTalentFactory)

 

3. Bijzondere concepten  

 

Gedurende de afgelopen jaren ontwikkelde we allerlei succesvolle concepten voor het betrekken van oudere bij de maatschappij. Dit zijn bijvoorbeeld een maatjesprogramma, huiskamerfestival, buurtsafari, pop-up restaurant voor een avond, bokstraining, buitenconcert, 80+ vrijwilligerscentrale en nog veel meer. Afhankelijk van de wensen kunnen wij deze projecten in zijn geheel of gedeeltelijk op locatie uitvoeren en daarmee een team een positieve slinger geven!

WAT WE DEDEN SINDS ONZE START IN 2017

ACTIVITEITEN

12

NIEUWE CONCEPTEN

133

41

MAATJES

382

VRIJWILLIGERS

5K+

OUDEREN

Ik hoop dat jullie er met z'n allen voor blijven gaan!! Het brengt de mensen die normaal hun contact met hun hart of roots kwijt zijn weer even bij hun hart. Weer even zie je de mens die ooit zo kon genieten uit zijn cocon komen en genieten!

Wilma, mantelzorger voor haar dementerende man

Club Goud wordt ontwikkeld in samenwerking met Terrein 7, Stichting de Waalboog, de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, Sterker sociaal Werk en Spectrum partner met elan. 

Club Goud wordt ondersteund door de provincie Gelderland, Stichting DOEN, VSBfonds en is deelnemer van het Oranjefonds Groeifonds.

Koptekst 1

Kom bij de club:

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Inspiratie rondom welzijn in de ouderenzorg ontvangen?

"Deze mail voelt als confetti in mijn mailbox! 🎊"

- Femke, abonnee & Begeleider Zorg & Welzijn

© 2020 Club Goud