top of page

OVER ONS

Omdat iedereen telt.
Club Goud - Tussen kunst en koffie - 201

Omdat iedereen telt.

Meedoen. Meetellen. Het gevoel van waarde te zijn en onderdeel uit te maken van het grotere geheel. Voor de meeste van ons vanzelfsprekend, maar helaas voor veel mensen met het ouder worden helemaal niet meer vanzelfsprekend. Maar hoe voorkom je dat nou? Hoe zorg je dat ouderen zich zolang en zoveel mogelijk betrokken kunnen blijven voelen bij onze maatschappij? Over die vraag buigen wij ons sinds 2017 met Club Goud.

 

Creatieve concepten

Door middel van bijzondere concepten en interventies testen we in de praktijk verschillende manieren waarop we ouderen betrokken kunnen houden bij de maatschappij. We organiseren een huiskamerfestival in een seniorenflat, lanceren een 80+ vrijwilligerscentrale of werven 100 jongere maatjes.

 

Trainingen voor de toekomst

Op basis van onze successen en mislukkingen geven we trainingen aan zorgprofessionals. We inspireren hen om naar de toekomst te kijken en nieuwe coalities te smeden met andere domeinen zoals kunst & cultuur. Zo zetten we de deuren open en verbinden we ouderen (en de ouderenzorg) opnieuw met de maatschappij. Experimenteren, het betrekken van een nieuwe generatie vrijwilligers en coalities smeden buiten de ouderenzorg komen hier altijd in terug.

 

Inspirerend advies

Tot slot geven we advies aan organisaties in alle domeinen wanneer het gaat over inclusie en het betrekken van de oudere doelgroep. Innovatievraagstukken voor organisaties die met hun teams een duurzame slag willen maken als het aankomt op het betrekken van ouderen.

Club Goud - Tussen kunst en koffie - 201

Ik hoop dat jullie er met z'n allen voor blijven gaan!! Het brengt de mensen die normaal hun contact met hun hart of roots kwijt zijn weer even bij hun hart. Weer even zie je de mens die ooit zo kon genieten uit zijn cocon komen en genieten!

Wilma, mantelzorger voor haar dementerende man

DSC08712.jpg

WAT WE DEDEN SINDS ONZE START IN 2017:

39

PROJECTEN

287

SAMENWERKINGEN

82

MAATJES

765

VRIJWILLIGERS

19K

OUDEREN

Hier zijn we nu mee bezig:

bottom of page