top of page

Help mee het cultuuraanbod in Nijmegen beter zichtbaar te maken!Hallo cultuurliefhebber! Struin jij alle programmafolders van Nijmegen af? Volg je alle theaters en musea op social media? Of heb je juist het gevoel dat je veel mist van al het moois aan kunst en cultuur? Deel jouw ervaringen en help mee om het cultuuraanbod in de stad beter toegankelijk te maken!


Waarom doen we dit?

Vanuit Club Goud streven we ernaar om mensen zo lang mogelijk verbonden te houden met de maatschappij, hoe oud je ook wordt. Met het project Lang Leven Cultuur onderzoeken we hoe we het aanbod van kunst & cultuur kunnen verbeteren voor gepensioneerde Nijmegenaren. We vragen ons bijvoorbeeld af: voelen mensen zich voldoende op de hoogte van het cultuuraanbod in de stad? Met een enquêtescherm zijn we door heel Nijmegen het gesprek aangegaan. Aan de hand van de resultaten gaan we graag met een groep van ca. 15 senioren aan de slag in een co-creatiesessie.


Wat gaan we doen?

Onder begeleiding van kunstenaars/onderzoekers Mariska Lamiaud en Aurore Brard ga je op creatieve wijze op zoek naar manieren om het cultuuraanbod beter zichtbaar te maken. Wat is er nodig, wat wordt er gemist, wat is er al goed - jouw input is onmisbaar! Tijdens twee bijeenkomsten gaan we samen aan de slag. We zijn steeds ongeveer twee uur inhoudelijk bezig. Ook maken we tijd voor een kopje koffie of thee, wat lekkers en gezelligheid! Als dank voor je hulp krijg je een vrijkaartje voor een culturele instelling in Nijmegen.


Dit zijn de data:

Vrijdag 17 november, 13:30 - 16:30

Woensdag 29 november, 13:30 - 16:30 Locatie: Bibliotheek De Mariënburg (Mariënburg 29, Nijmegen)


Doe je mee?

  • Ben jij 65 jaar of ouder?

  • Woon je in Nijmegen (of in de regio, en bezoek je Nijmegen regelmatig)?

  • Wil je het senioren makkelijker maken om van kunst en cultuur te genieten?

Stuur dan een mailtje naar hallo@clubgoud.com. Heb je nog vragen, dan kun je natuurlijk ook bij ons terecht met een mailtje. Wie weet tot snel!


Comments


bottom of page