top of page

Club Goud goes Open Source
Met een klein beetje gezonde spanning in onze buik typen we dit bericht. Vanaf vandaag gaan we namelijk beginnen met het online zetten van alle uitwerkingen van de concepten die in de afgelopen 2 jaar zijn gemaakt. Denk aan plannen van aanpak, draaiboeken, uitnodigingen, dank-mails, handboeken voor vrijwilligers en alle andersoortige teksten. Alle materialen die we gebruikt hebben voor de Buurtsafari, het Huiskamerfestival en andere activiteiten. Speciaal voor iedereen en voor de gratis! Waarom we dat doen en hoe waar je alles kan gaan vinden, dat lees je hieronder! Oh en als je niet kan wachten, klik dan direct hier om naar de download pagina te gaan.


Impact maken is ons doel

Toen we begonnen met Club Goud hadden we allerlei ideeën over wat voor een organisatie we wilden zijn. Een soort grote vrijwilligerscentrale maar dan voor jongeren, een evenementenbureau, een adviesorganisatie. Met vallen en opstaan leerden we wat wel en niet goed bij ons past en waar we nou echt van toegevoegde waarde zijn. Zo ontdekten we dat onze kracht vooral zit in het innoveren: samen met organisaties nieuwe ideeën ontwikkelen met als doel om (kwetsbare) ouderen te ondersteunen met een nieuwe generatie vrijwilligers. Want welke organisatievorm dan ook, daar willen we impact maken. En als sociale onderneming is impact maken ons belangrijkste doel.


Sharing is caring

Impact maken doe je door niet alleen zelf aan de slag te gaan, maar juist ook door zoveel mogelijk anderen te inspireren om zich in te zetten. Hoe gaaf dan ook dat we merken dat het voorzichtig aan lukt! Zo was een van onze vrijwilligsters zo enthousiast na haar deelname aan onze Buurtsafari in mei, dat ze besloot om zelf ook een Buurtsafari te gaan organiseren in Den Bosch. Echt te gek vinden we dat! En daaruit ontstond dan ook het idee om al die toffe concepten die we hebben vrij te geven. Want stel dat het lukt om nog veel meer leuke mensen te inspireren om ouderen te ondersteunen, dan kunnen we samen nog veel meer impact maken!


En het is ook spannend

Want met het verkopen van onze concepten en activiteiten hebben we in het afgelopen jaar ook geld verdiend. Dus wat gaat er nu gebeuren als we dat vrij gaan geven? Verdwijnt dan onze meerwaarde? Gooien we onze eigen glazen in? Huurt niemand ons dan meer in? Om eerlijk te zijn, dat weten we niet en dat is dus ook best spannend. Maar wat we wel weten, is dat onze waarde vooral ook zit in het gezamenlijk ontwikkelen van innovatieprogramma's. En de behoefte daaraan blijft nog wel even bestaan verwachten we. Want met alle trends die er gaande zijn, neemt de vraag naar ondersteuning voor ouderen alleen maar toe en daarmee dan ook de vraag naar innovatieve manieren om hiermee om te gaan.


Waar en wanneer vind je onze Do-It-Yourself-starterspakketten?

Genoeg gepraat nu. Met het online zetten van deze post, zetten we ook de link naar onze website live waar we per concept een DIY starterspakket gaan posten. Alle pakketten zijn zoals gezegd gratis te downloaden, maar we vragen je wel om je gegevens achter te laten. Niet omdat we je willen spammen, maar wel omdat we heel graag van je willen weten hoe het was :-) Daarnaast kunnen wij ook eventueel meehelpen mocht je willen met tips & tricks en kan jij ons weer helpen door jouw lessen te delen. Win-win-win! We beginnen met de Buurtsafari en zullen in de komende weken het Huiskamerfestival, Festival op 't Eiland en Boks+ in ieder geval gaan delen.


Join the community!

Ben jij een enthousiaste organisator en wil je graag verder praten over bijzondere evenementen voor ouderen? Join ons dan in deze LinkedIn groep waar we tips & tricks met elkaar kunnen delen. Daarnaast posten we daar altijd een berichtje als er een nieuw DIY-starterspakket online komt. Dan hoef je geen enkel pakket te missen en kan je direct aan de slag!コメント


bottom of page