top of page

Zo houden we onze buitenconcerten veiligWij bespreken in ons team en met onze vrijwilligers dagelijks de veiligheid. Iedereen die bijdraagt aan ons concept, ontvangt van ons een speciaal veiligheidsprotocol.


Op moment van schrijven, woensdag 15 april, vinden we het nog verantwoord om onze concerten te blijven organiseren, let wel: MITS onderstaande regels in acht worden genomen. We houden het nieuws nauwlettend in de gaten en passen waar nodig de regels aan.

  • De volgende veiligheidsvoorschriften zijn van MEGA belang en gelden voor alle betrokkenen bij de contactloze concerten van Club Goud:

  • Ga nooit naar een concert als je klachten hebt op wat voor een manier dan ook. Bij twijfel, niet doen! Wees je heel bewust van je lijf en hoe je je voelt. Vrijwilliger en Artiest hebben hierover voor het concert nog telefonisch contact met elkaar. Bij klachten (ook als je denkt dat het hooikoorts is) vragen we de vrijwilliger en de artiest altijd thuis te blijven.

  • De vrijwilliger vraagt aan de contactpersoon van de zorgorganisatie om de elektriciteit klaar te hebben liggen 45 minuten voor aanvang en binnen te blijven. We maken de afspraak dat we bellen als we er zijn en telefonisch elkaar ondersteunen. De contactpersoon van de zorg hoeft dan niet naar buiten / komt niet met onze vrijwilliger en de artiest in contact en zo maken we de kans op besmetting zo klein mogelijk.

  • Wij vragen ten alle tijden en van iedereen om 1,5 meter afstand te bewaren tussen de vrijwilliger en de artiest. Ook artiesten onderling vragen we hier scherp op te zijn omdat we te allen tijde het juiste voorbeeld willen geven.

  • Behalve de artiesten en onze vrijwilliger, worden er geen mensen uitgenodigd en we vragen de zorgorganisatie om dit ook niet te doen. We kondigen het concert van te voren nooit aan, zodat er ook geen mensen kunnen komen kijken. Het concert is echt voor de ouderen en de medewerkers zorg bedoeld en we hopen op ieders begrip hierin. We vragen voorbijgangers die blijven staan om afstand te bewaren. Bij meer dan 3 omstanders, vragen we mensen om door te lopen. Ontstaat er echt een groep, stop dan het optreden. Safety first!

  • Bij hoge uitzondering en als de aard van het optreden het toelaat, kunnen we in overleg met de zorginstelling bekijken of er maximaal 1 fotograaf of Camerajournalist bij aanwezig kan zijn.

  • Onze vrijwilligers hebben desinfecterende handgel bij en desinfecteren geregeld hun handen. Dit doen ze tenminste bij aankomst, wanneer ze hebben geholpen met de opbouw, nog een keer tussendoor en als ze weggaan.

  • Artiesten vragen we om waar mogelijk hun eigen apparatuur mee te nemen en deze zelf op te zetten zodat we ook hier de afstand kunnen bewaren.

Omdat wij merken hoeveel impact deze concerten hebben willen we ze heel graag zoveel mogelijk door laten gaan. Daarom kiezen we nu voor deze aanpak. Vragen? Mail dan naar hallo@clubgoud.com dan nemen we contact met je op!Comments


bottom of page