top of page

Gezocht: woonzorglocaties en dagbestedingen die met ons willen experimenteren

en ouderen inspireren om vrijwilligerswerk te doen

Club Goud is samen met partners Bindkracht10, Vrijwilligerscentrale Nijmegen, NL voor Elkaar, Netwerk100, ZZG Zorggroep, Sterker en Spectrum een tijdje geleden gestart met een wel heel leuk project. Heel Holland Helpt. Want wij weten bij Club Goud als geen ander: van helpen word je blij! Dit gevoel willen we graag delen met alle ouderen die drempels ervaren bij het doen van vrijwilligerswerk of niet weten waar te beginnen.


Creatieve box vol kaartjes

Met alle coronamaatregelen moesten we in het begin van het project creatief zijn en bedachten we de coronaproof Creatieve Box. We hebben een aantal ouderen in Nijmegen een creatieve box gestuurd waarmee ze kaartjes konden maken voor patiënten uit het CWZ. Dit was een groot succes, het kantoor van Club Goud stond vol met zelfgemaakte kaarten. De een nog mooier dan de ander. De patiënten van het CWZ hebben deze kaartjes ontvangen en waren er erg blij mee. Online konden ze een berichtje of een bedankje posten in onze eigen postbus. Het bleek een win-win-win situatie.Er komt een nieuwe creatieve box aan, hoera!

En weet je wat het mooie is? Samen met Vrienden van het CWZ gaan we bekijken of we de creatieve box voor meer ouderen beschikbaar kunnen maken, bijvoorbeeld op dagbestedingen, woonzorglocaties en voor individuen. Deze boxen komen hopelijk in 2022 beschikbaar. Op de hoogte blijven? Geef je op voor onze nieuwsbrief, dan mis je niets. In tegenstelling tot de eerdere boxen wordt de nieuwe creatieve box alleen beschikbaar gesteld aan professionals in de zorg. We hebben gemerkt dat we zo beter onze doelgroep bereiken.


Inspiratiebox: wat is er allemaal te doen aan vrijwilligerswerk in Nijmegen?

Naast de creatieve box hebben we ook een inspiratiebox gemaakt voor ouderen in Nijmegen. In deze box zat een boekje met voorbeelden van vrijwilligerswerk in Nijmegen. Na aanmelding werden de ouderen verder geholpen door de Vrijwilligerscentrale en Bindkracht10 om te kijken of ze iets willen en kunnen betekenen in hun eigen buurt.


Goed nieuws: het inspiratieboekje over vrijwilligerswerk in Nijmegen is beschikbaar op onze website.


Naamgeving, welke naam dekt de lading?

Ook willen we samen kijken naar een goede naam voor het project: de 80+vrijwilligerscentrale is voor sommigen een drempel omdat het woord ‘vrijwilligers’ er in staat, en de leeftijd is bij ons geen harde eis ook al lijkt dit nu wel zo. Heel Holland Helpt klinkt leuk, maar ook een beetje vaag.. We bedenken graag per locatie een passende naam :)


Gezocht: woonzorglocaties en dagbestedingen die met ons mee willen experimenteren!

Om de drempels nog wat te verlagen willen we nu graag samen met woonzorglocaties en dagbestedingen verkennen wat we qua vrijwilligerswerk kunnen doen op een locatie. Dit kan natuurlijk in de vorm van een creatieve box, maar misschien zijn er ook wel locaties die een vrijwilligerswerk-proeverij willen doen met een aantal bewoners/cliënten, misschien met een leuke vrijwilliger erbij of juist in duo’s of een groep. Voordat we iets kant en klaar bedenken willen we graag in gesprek: wat zijn de wensen, wat kunnen we hiervoor creatief bedenken?


Dus.. even met elkaar sparren?

Neem contact met ons op dan kijken we wat de mogelijkheden zijn voor jouw locatie! Natuurlijk binnen de huidige coronamaatregelen.


Neeltje en Kim staan voor je klaar! Bel of mail ze op:


Neeltje: neeltje@clubgoud.com / 06 20 91 89 02

Kim: kim@clubgoud.com / 06 50 29 43 06


Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
En kijk even op ons verlanglijstje als je ons wilt helpen :)Comments


bottom of page