top of page

Digibuddy's: #doinggood met jouw digitale skills!Email, Whatsapp, Instagram of Facetime: Een groot gedeelte van de contacten die we tegenwoordig hebben is online. We groeien ermee op en zijn digitaal super savvy omdat we het leuk vinden of omdat we het nodig hebben voor onze studie, voor ons werk of om onze vrienden te spreken. Maar hoe gemakkelijk wij ons online redden, zo lastig is het soms voor ouderen. Zij leerden hele andere dingen tijdens hun studie en hun werk. Hiermee missen zij nu vaak de skills om digitaal in contact te blijven met anderen om hun heen. Zonde! En daarom helpen we deze zomer ouderen die graag digitaal aangehaakt blijven een handje!


Dit zijn de DIGIBUDDY'S

Van zaterdag 31 juli tot en met zaterdag 4 september organiseren we de eerste editie van de Digibuddy's. Vrijwilligers die het leuk vinden om hun digitale skills over te brengen, matchen we met een oudere die deze zomer graag beter wil worden in Whatsapp, e-mail of Facebook, net wat iemand graag wil! We brengen jullie digitaal in contact en denken met jullie mee over wat je in de vier weken samen kan doen. Misschien stuur je elkaar simpelweg e-mails zodat jouw maatje daarmee kan oefenen of leg jij de fijne kneepjes van spraakberichten via Whatsapp sturen uit of hoe je een selfie maakt.


Bij aanmelding kan je aangeven of je graag digitaal of live met iemand wil afspreken, net wat jij fijn vindt. Dus zelfs vanaf je vakantieadres kun je meedoen ;) Wekelijks ontmoeten jullie elkaar vervolgens live of digitaal om aan de slag te gaan. Op zaterdag 4 september is de digitale afsluiting en zit het programma er alweer op.


Wie doen er mee?

De ouderen die meedoen zijn al in het bezit van een smartphone / laptop / iPad of ander apparaat waarmee ze digitaal contact kunnen onderhouden, maar zouden hier graag beter in worden. De leeftijden variëren van 67 tot 98 en mensen wonen door heel Nederland.


Wie ben jij?

Jij red je gemakkelijk met e-mail / Whatsapp / social media / en verschillende type apparaten en je vindt het fijn om iets te betekenen voor een ander. Het lijkt je leuk om eens iemand uit een compleet andere leeftijdscategorie te ontmoeten. Je kunt in je eentje meedoen, maar het is ook leuk om je samen met een collega, vriend, vriendin of je gezin aan te melden. Dan vorm je gewoon een groepje met elkaar, gezellig toch?


Zo ziet het programma eruit

Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestiging in je mail. Tijdens de gezamenlijke digitale kick-off op donderdag 22 juli leggen we uit wat je precies kunt verwachten en lopen we de Digibuddy's nog een keer helemaal door. Hierna matchen wij je op basis van je voorkeur met een oudere bij jou in de buurt (als je graag live wil afspreken) of ergens anders in Nederland (als je de voorkeur geeft aan digitaal contact). In de laatste week van juli ontmoeten jullie elkaar voor het eerst. De weken daarna plan je zelf je afspraken in. Wij voorzien jullie van een handig boekje met tips & ideeën om mee aan de slag te gaan. Uiteraard houden we steeds contact met je over hoe het gaat en of we je ergens bij kunnen helpen!


Nog even in het kort 🤷‍♂️

1. Meld je hieronder aan als digibuddy. Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding.

2. Tijdens de kick-off op donderdagavond 22 juli ontmoet je digitaal de andere vrijwilligers en hoor je alles over het programma.

3. We maken de beste matches tussen de digibuddy's die zich aangemeld hebben en de ouderen.

4. In de laatste week van juli ontmoeten jullie elkaar voor het eerst, vanaf dan ga je wekelijks samen aan de slag. Heb je vakantie tussendoor of kun je een keer niet? Geen probleem!

5. We sluiten de digibuddy's gezamenlijk met alle deelnemers af op zaterdag 4 september met een gezellige digitale meet-up!


En nog even dit

Ga jij jouw maatje het liefst live ontmoeten? Safety first! Gelukkig zijn alle ouderen die meedoen gevaccineerd, maar ondanks dat is het heel belangrijk om alle veiligheidsmaatregelen steeds in acht te nemen. Zo houden we de 1,5 meter aan en letten we heel goed op klachten en andere tekens.


Bij vragen kun je mailen naar: moniek@clubgoud.com

Alles helemaal helder? Aanmelden maar!
Comments


bottom of page