top of page

Kunst biedt afleiding voor ouderen in Brabantse woonzorglocatieDe bewoners van Nieuwehagen in Den Bosch mogen voorlopig nog niet naar buiten, daarom brengt Club Goud samen met Het Noordbrabants Museum en ontwikkelpartner FutureTalentFactory de buitenwereld naar hen toe. Vanaf vrijdag 12 juni kunnen de ouderen op een veilige manier genieten van kunst tijdens de Club Goud POP-UP EXPO. In de woonzorglocatie worden levensgrote replica’s van topstukken uit de collectie van het Brabantse museum tentoongesteld.


Ouderen betrokken houden Club Goud zet zich in om ouderen binnen de maatschappij te houden. Dat is juist nu heel belangrijk. Ouderen krijgen door de coronamaatregelen minder bezoek en veel vaste activiteiten zoals sportlessen en andere groepsactiviteiten gaan niet door. Eerder stak Club Goud al 15.000 ouderen door heel Nederland een hart onder de riem met ruim 300 buitenconcerten, een initiatief dat ze meteen na de sluiting van de zorgcentra lanceerden. “Nu gaan we door”, vertelt projectleider Moniek van Daal. “We hopen dat we met de Club Goud POP-UP EXPO weer landelijk ouderen bereiken in deze tijd waarin verveling en eenzaamheid op de loer ligt.”


Nadenken over kunst De bewoners van Nieuwehagen kunnen tijdens de expositie genieten van 18e-eeuwse stillevens, werk naar Bruegel de Oude en als mooie tegenhanger een werk van de juist jonge Bossche maker Thomas Trum. In samenwerking met Het Noordbrabants Museum is er een speciale gids gemaakt om de ouderen aan het denken te zetten over de kunst en gesprekken te stimuleren. Bij de het werk ‘Liesje is jarig’ van Jan Sluijters wordt hen bijvoorbeeld gevraagd: ‘kunt u zich nog herinneren wat u vroeger voor uw verjaardag kreeg?’


Afleiding in moeilijke tijden

"Het zijn zware tijden geweest en soms nog wel", zegt Gijs Spooren van BrabantZorgs' Nieuwehagen. "Daarom zijn we heel blij dat Club Goud dit soort initiatieven naar de mensen brengt. In moeilijke en verwarrende tijden doet afleiding goed."

Samenwerking FutureTalentFactory

Sara van Broekhoven van de Bossche onderneming FutureTalentFactory is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling. “Wij voelen ons als onderneming ook verantwoordelijk om ons steentje bij te dragen in de maatschappij. Club Goud en ouderen hebben een speciaal plekje in ons hart en daarom hebben we ons vanaf het begin hard gemaakt om dit voor elkaar te krijgen”.


Wil je meer informatie over de Club Goud POP-UP EXPO en/of over Club Goud? Neem dan contact op met Moniek van Daal via moniek@clubgoud.com.
Comments


bottom of page