top of page

Het Tuinkamerfestival was een groot succes!


Heerlijke optredens, een dosis gezelligheid en lekkere ijsjes, dat zijn de ingrediënten van het Tuinkamerfestival!


Wat hebben we een paar gezellige weekenden achter de rug. Eind juni en begin juli zijn er 4 Tuinkamerfestivals georganiseerd op 4 verschillende woonzorglocaties in en om Nijmegen. Er was een route uitgestippeld en de ouderen hebben in groepjes de route gevolgd. Langs deze route gaven vijf artiesten een optreden. Dit kon een muzikale show, een mooie voordracht of juist iets heel anders zoals een prachtige dans zijn. Er was van alles te zien en te beleven. Er werd niet alleen gedanst, maar ook gezellig een kopje koffie gedronken of een ijsje gegeten.


Kalorama – ’t Höfke

Op 27 juni ging het eerste Tuinkamerfestival op twee locaties van start, locatie Kalorama ’t Höfke was er daar één van. Dit zijn de artiesten die er een feestje van gemaakt hebben: Trio Colore, Moood, Jeff and the Pennies en Thijs Kersten van de Wintertuin.


Jeff and the Pennies gaf een knaller van een optreden. De show was heel interactief en ouderen kregen sambaballen om mee te doen op de muziek. Ze gebruikten onverwachte instrumenten zoals een jerrycan, coconuts en een rainmaker om muziek te maken. De band zorgt voor het echt feelgood gevoel.Mooiland - Jonkerbosch

Tegelijk met Kalorama ’t Höfke was locatie Mooiland – Jonkerbosch het eerste Tuinkamerfestival van dit jaar! Het was een supermooie maar ook warme dag. Gelukkig konden bezoekers in de schaduw genieten van de optredens van Blikwinkel,Tamar Slooves, Black Hat White Hat, Mr. ToRo en van Aartie Jagmohan.


Het optreden van Aartie was wel heel speciaal! Ze heeft de ouderen meegenomen op een reis door India met haar traditionele Zuid Indiase dans. De wervelende dans is betoverend, net als de kleurrijke gedetailleerde kleding. Zo’n optreden hebben de ouderen nog niet eerder gezien!


Sterker – Deel de dag Oost

Alweer het tweede weekend van het Tuinkamerfestival! Het was nog maar de vraag of het door kon gaan vanwege het slechte weer. Gelukkig was er de mogelijkheid om de optredens naar binnen te verhuizen en kon het alsnog doorgaan! Jeff and the Pennies, Duo Meteor, Tamar, Thijs Kersten en Marieke & lara hebben voor een onvergetelijke dag gezorgd!


Thijs Kersten is schrijver. Hij mixt verschillende schrijfstijlen door elkaar om nieuwe combinaties op te zoeken. Eerder gaf hij in eigen beheer zijn eerste roman uit en trad hij op bij verschillende festivals, zoals buiten zinnen en de Poëzieweek Nijmegen. Sinds 2021 is hij dorpsdichter van de gemeente Heumen en gebruikt hij zijn teksten om de inwoners te verbinden.


ZZG – Boszicht

Het laatste Tuinkamerfestival werd feestelijk afgesloten op 11 juli. Bij Boszicht was er geen route die de ouderen hoefde te bewandelen, er was maar één podium. De ouderen konden daarom lekker blijven zitten en onder het genot van een drankje luisteren naar de optreden van: Black Hat White Hat, Simone Zwitserloot, Esther Aleida en Tessa en Gerard.


Bij het muzikale optreden van Esther Aleida was het muisstil, wat kan ze goed zingen! Ze speelt covers van bekende artiesten zoals Bob Dylan, Nick Drake en Lou Reed. Met die mooie luisterliedjes zorgt ze voor een knusse sfeer bij haar concerten.


Dit alles hebben wij niet kunnen organiseren zonder alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld. Super bedankt daarvoor! De vrijwilligers hebben onder andere geholpen met het aankleden en voorbereiden van de locatie, groepjes ouderen begeleid en natuurlijk zelf ook lekker meegedanst!


Wie weet tot het volgende Tuinkamerfestival!Commentaires


bottom of page