top of page

Theatervoorstelling: "SOELAAS"De Nijmeegse stichting Openblik Theater ontwikkelde een theatervoorstelling in de coronatijd genaamd: "SOELAAS". De voorstelling is speciaal voor ouderen op woonzorglocaties die affiniteit hebben met kunst, cultuur en theater. De voorstelling is bedacht met veiligheid van bewoners, personeel en spelers als uitgangspunt. De acteurs spelen de voorstelling buiten en komen helemaal niet binnen. Het personeel van Openblik heeft alleen telefonisch contact met de locatie en het podium is volledig afgeschermd voor buitenstaanders. Bij de uitvoering maken ze zelfs (vrijwel) geen geluid!


Er is een decor gebouwd die buiten vóór het raam van de woon/zorg locatie plaatsen, bewoners kunnen binnen van achter het raam veilig van het theaterstuk genieten. Het podium is verrijdbaar en kan, indien nodig, voor verschillende ramen worden neergezet.


De kosten voor de voorstelling zijn €168 voor 4 uitvoeringen. Een uitvoering duurt ongeveer 25 minuten. Kenmerken voor de voorstelling zijn onder andere : Klein, intiem, komisch, ontroerend, troostend, beeldend en mime. Het verhaal gaat over twee mensen, fysiek gescheiden door een doorzichtig scherm, zoeken toenadering op afstand.


Lijkt het jou nou ook leuk om een theatervoorstelling van Openblik theater te hebben op locatie in of rondom Nijmegen? Kijk dan even op de site en vul het boekingsformulier in!


In verzorgingshuis Kalorama waar het duo dinsdag 22 september optrad werd het door de bewoners goed ontvangen. Veel mensen vonden het stuk erg mooi en probeerden zelfs mee te doen met het stuk, ze leefden er echt in op.


''Deze voorstelling is echt aan de raden voor mensen met dementie. Het kleine en intieme past goed in een huiskamer. Het daagt de bewoners uit om te volgen wat er gebeurd. Ondanks de dementie zijn bewoners in staat om emoties te zien en te onderscheiden. Echt een aanrader!''

- Wendy Willemsen, activiteitenbegeleider Kalorama


"Gister was deze prachtige voorstelling bij ons op Kalorama! Verschillende doelgroepen, oa dementie, revalidatie en somatiek, hebben ieder op geheel eigen wijze van deze voorstelling genoten; de twee vrienden nadoend, inlevend in het actuele verhaal en ontroering waren zo duidelijk zichtbaar. Beste Marleen en co, heel hartelijk dank dat wij gisteren de primeur mochten beleven. Jullie hebben een hoop gebracht en hoop achtergelaten.” 

- Anne Gribnau, activiteitenbegeleider Kalorama


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page