top of page

BRENGT GENERATIES SAMEN

Club Goud POP-UP EXPO

 

Breng ouderen met elkaar in gesprek door een ​prikkelende kunstexpo van het Noordbrabants Museum

117169624_1646870618794709_4326802594363

Omdat de wereld van ouderen zoveel kleiner is geworden door corona, hebben we een bijzondere manier bedacht om hen binnenshuis te verrassen. Samen met het Noordbrabants Museum ontwikkelden we een pop-up expositie speciaal voor ouderen.

Waar bestaat de expositie precies uit?

De expositie bestaat  uit vijf grote reproducties van de topstukken uit de collectie van het museum. Deze worden in hoge kwaliteit geprint op staande displays van stevig karton. Zo kan iedereen de kunst van dichtbij bekijken.

 

Bij de EXPO horen ook mooie programmaboekjes met uitleg en opdrachten, hiermee worden ouderen aan het denken gezet en aangemoedigd om met elkaar te praten over de kunstwerken. We leveren daarnaast posters ter aankondiging en vloerstickers zodat iedereen genoeg afstand houdt en de juiste route loopt.

 

Voor ouderen die zelf niet naar de EXPO toekunnen, zijn de optionele tafel-exposities. Deze kleine EXPO’s worden gebruikt op de afdelingen of bij mensen op de kamer. Zo kan iedereen meegenieten!

De gehele EXPO bestaat uit:

  • 5 grote replica’s van kunstwerken uit het Noordbrabants Museum. De werken zijn speciaal geschikt voor ouderen die in een rolstoel zitten.

  • 10 posters om op te hangen als aankondiging.

  • 50 programmaboekjes met uitleg & opdrachten bij de verschillende schilderijen.

  • 15 vloerstickers om de route aan te geven & de 1,5 meter afstand.

  • Feestelijk bericht incl. foto’s dat gebruikt kan worden om pers te benaderen en alle andere betrokkenen te informeren

  • Optioneel: 5 tafel-exposities met elk 5 werken voor op afdelingen of op de kamer – deze kunnen met een standaard rechtop worden gezet.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

We komen de EXPO tot aan de deur brengen en leggen uit hoe je deze opbouwt. Dit is heel simpel en in minder dan een half uur gedaan. Zo kan alles helemaal veilig en contactloos worden geregeld.

Wat zijn de kosten?

 

Huren

Voor 2 weken huur, inclusief vervoer & alle benoemde materialen zijn de kosten €490* euro. inclusief btw voor het standaardpakket. Premium partners betalen 300 euro. Uiteraard kan je aanpassingen doen in aantallen, periode etc. Daarvoor maken we een voorstel op maat.

 

Kopen

Heeft jouw organisatie meerdere locaties? Dan is kopen wellicht nog fijner. De kosten voor de complete EXPO zoals hierboven beschreven zijn 1.599 euro inclusief btw.

 

Wanneer is de expositie nog beschikbaar?

Deze zomer is er nog plek voor twee locaties om een expositie af te nemen binnen de pilot. Daarna gaan we kijken naar een vervolg voor exporeeks. Neem contact met ons op als je al een specifieke periode in gedachten hebt.

* Wil je heel graag zo’n mooie expo maar is er bij jullie organisatie geen budget beschikbaar voor welzijn? Neem dan even contact met ons op via hallo@clubgoud.com, wij denken graag met jullie mee voor creatieve manieren om toch budget te vinden, bijvoorbeeld met crowdfunding of sponsoring.

Fomulier
"De expo was zeer gebruiksvriendelijk en tot in de puntjes verzorgd, zodat ik na 30 minuten opbouwen al de eerste bewoners kon verwelkomen. En wat zijn de bewoners enthousiast, er wordt met aandacht naar gekeken, herinneringen opgehaald en bewonderd. In deze lastige tijden zijn dit prachtige luchtpuntjes!"

 

- Francis Van den Broek, BrabantZorg

"Ik geef de expositie een cijfer 10. Ik verlang naar meer!"
 
- bewoner woonzorglocatie Nieuwenhagen Den Bosch
“We zijn heel blij met dit mooie initiatief. Ondanks dat niet iedereen van kunst houdt, komen toch veel mensen met bewondering een kijkje nemen. Het geeft gespreksstof merken wij. Wat mensen het mooiste werk vinden? Dat is het doek van Gerard van Spaendonck, de prachtige bloemen worden erg gewaardeerd.”
 
- Joyce van Boxtel, Annenborch 

bottom of page