top of page

Contactloze Buitenconcerten

100+ artiesten gaven meer dan 250 concerten
Boszicht - Jimmy Israel - 4.jpg
  • wat: opbeurende coronaproof concerten bij woonzorglocaties

  • wanneer: maart tot september 2020

  • waar: door heel Nederland

  • partners: Voor de Ouderen, FutureTalentFactory, NLvoorelkaar en de Vattenfall Foundation

  • status: afgerond, maar met ons artiestenboekje kunnen zorglocaties zelf een concert organiseren

  • impact: 10.000+ ouderen bereikt

Het begon met een ideetje tijdens de eerste lockdown van 2020: kunnenwe niet artiesten laten optreden in de tuin van woonzorglocaties? De dag erna, dinsdag 17 maart, speelden zangeres Pearle en Karlijn Nijkamp voor tientallen ouderen in Nijmegen! NOS en RTL kwamen langs en die avond waren we te zien in het journaal van 18:00 en 20:00 uur. Wow!

Toen ging het hard. Heel veel mensen meldden zich met de boodschap: 'ik wil meehelpen!'. Zo groeide er in een week tijd een netwerk met regio coördinatoren die door heel Nederland concerten organiseerden. Ondertussen haalden we met crowdfundingcampagnes geld op, zodat we de artiesten toch een vergoeding konden geven voor hun optreden. 

Meer dan 250 concerten zijn er geweest: van volkszanger tot strijkkwartet. Van fanatieke amateurzangers tot musicalsterren die thuiszaten: iedereen zette zich in om ouderen een hart onder de riem te steken. Hartverwarmend!

Dit zeggen anderen over de Contactloze Buitenconcerten:

Martine Gaal

Welzijnscoördinator ZZG zorggroep

Het was Contactloos Buitenconcert op onze locatie was een feestje! Onze bewoners hebben echt genoten van het optreden en de muziek.

Jeanette van Pantein

"Je moet roeien met de riemen die je hebt. Het Coronavirus is iets wat ons allemaal overkomt en we moeten er het beste van maken. Dit soort initiatieven dragen daar heel erg aan bij."

Wilma Heesbeen

Medewerker Dagbesteding Waalboog

Erg leuk dat het kan! Dat je mensen toch afleiding kan geven is fijn. De mensen hier zijn gewend aan veel activiteiten en dat is nu beperkter. Het Buitenconcert is toch een nieuwe manier om iets aan te bieden en het geeft ook wat afwisseling in het activiteitenprogramma.

Zelf een concert organiseren?

artiestenboekje

Easy does it! We hebben namelijk een superhandig artiestenboekje samengesteld. Daarin vind je 120+ artiesten door heel Nederland die het leuk vinden om voor ouderen te spelen. Je hoeft er alleen maar een te kiezen en samen een datum te prikken.

 

Vraag het artiestenboekje hieronder aan en ga aan de slag!

PHOTO-2020-06-11-20-27-32.jpg

Samen sparren? 💡

Boek nu een persoonlijke videocall en krijg gratis inspiratie rondom ouderenwelzijn

Heb je nog vragen over dit project of wil je tips over hoe je het welzijn op jouw locatie anders kan aanpakken? Plan dan een videocall van 30 minuten in waarin ik inspiratie deel en meedenk over jouw uitdagingen. Helemaal gratis en voor niets, je zit hierna nergens aan vast.

Spreek je snel!

Moniek

bottom of page