top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Boxmeer

Typisch Boxmeer maatjesprogramma

Loop jij voorop in de polonaise met carnaval en mis je geen editie van Daags na de Tour? Kortom: ben jij een Boxmerenaar in hart en nieren? Doe dan mee met het bijzondere project Typisch Boxmeer.

Typisch Boxmeer maatjesprogramma
Typisch Boxmeer maatjesprogramma

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Boxmeer, 5831 Boxmeer, Nederland

Over het evenement

Loop jij voorop in de polonaise met carnaval en mis je geen editie van Daags na de Tour? Kortom: ben jij een Boxmerenaar in hart en nieren? Doe dan mee met het bijzondere project Typisch Boxmeer. Hierbij ga je op bezoek bij een oudere plaatsgenoot om samen de kenmerkende tradities en evenementen te verkennen. Wie weet leer je zelfs wat nieuw Boxmeers dialect!

 Het maatjesprogramma start eind september. Als maatje verdiep je je samen met een oudere van de Mooiland-locatie Weijerstaete in Boxmeer. In 10 weken bezoek je je maatje 8 keer om samen oude foto’s te kijken of sterke verhalen over het metworstrennen uit te wisselen.

Waar jullie precies mee aan de slag gaan, hangt ook af van jullie interesses. De ene oudere is dol op geschiedenis, terwijl de ander als echte carnavalsgek vroeger bij de joekskapel zat. Sommige ouderen kunnen door lichamelijke klachten of geheugenproblemen zelf minder actief bijdragen, maar vinden het wel heel leuk om samen oude foto’s en filmpjes te bekijken.

Hoe werkt het precies?

Uit de aanmeldingen maken we op basis van interesses matches tussen een jongere en een bewoner van de Mooiland locatie Weijerstaete. Op zaterdag 26 september vindt de startbijeenkomst plaats, daar krijg je alle informatie te horen. We matchen je vervolgens met je maatje en op zaterdag 3 oktober ontmoeten jullie elkaar voor het eerst!

Waarom Typisch Boxmeer?

Het doel van dit project is om te verschillende generaties samen te brengen. Zo willen de organisatoren Club Goud en Mooiland meer “gewone aandacht” creëren voor ouderen. Dat is aandacht die niet van zorgmedewerkers komt, maar aandacht en contact zoals je hebt met familie, vrienden, je sportteam en de buren.

Meedoen?

Ben jij helemaal enthousiast en tussen de 18 en 35 jaar oud? Meld je dan voor 20 september hier aan als maatje voor Typisch Boxmeer! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Club Goud via loes@clubgoud.com.

Deel dit evenement

bottom of page