Vrijwilliger worden

Je hebt vaker op het nieuws gehoord over eenzaamheid onder ouderen. Je ziet oudere mensen bij de Jumbo in jouw wijk in hun eentje koffie drinken of hoort over de lange wachtlijsten die er bestaan voor ouderen die graag een maatje zouden willen. Je zou heel graag iets willen doen voor deze ouderen uit de buurt, maar je weet niet zo goed wat en zelf ken je geen ouderen die graag extra bezoek over de vloer krijgen. 

 

Je hebt een drukke agenda en je wil jezelf ook niet meteen wekelijks ergens toe verplichten, terwijl je eigenlijk nog niet zeker weet of zo’n soort vrijwilligerswerk past. Misschien blijkt het toch niet bij je te passen en kom je er dan nog wel onderuit? Je voelt je nu al bijna schuldig. Kende je maar iemand die dit vrijwilligerswerk deed, dan kon je vragen hoe zoiets precies in zijn werk zou gaan en wat je kan doen. Maar je kent ook niemand die dit doet. En daarom laat je het voor nu toch maar zitten....

 

Bij Club Goud weten we dat veel jonge mensen tegen deze drempels aanlopen in hun zoektocht om iets te betekenen voor de oudere generatie. Daarom experimenteren we met nieuwe manieren om laagdrempelig en gemakkelijk ouderen te kunnen ondersteunen. 

 

op de agenda:
Ik heb laatst weer met mevrouw M. gezeten en het was echt heel leuk we hebben echt 3 uur gepraat en filmpjes gekeken van Nijmegen voor de oorlog. Ik heb echt geluk gehad met de match. Ben heel blij, een hele sterke vrouw en ik kan veel van haar leren hoe ze in het leven staat. 

Robin, maatje bij Club Goud

We organiseren bijzondere evenementen met als doel om verschillende generaties kennis te met elkaar te laten maken. We werken samen met festivals, filmhuizen en sportscholen om mensen samen te brengen op een manier die verschillende generaties aanspreekt. In onze agenda vind je wat je precies allemaal kan doen!

In het afgelopen jaar organiseerden we bijvoorbeeld een bezoek aan Go Short Film Festival, een dansevenement in samenwerking met technofestival Drift, bokstrainingen voor ouderen, een buurtsafari met singer-songwriters,die op de route een optreden gaven, een filmtour door het St. Jozefklooster en nog veel meer! Onze vrijwilligers ondersteunen hierbij in de voorbereidingen maar ook in het welkom heten van iedereen, koffie inschenken, rolstoelen duwen en de dansvloer vullen.

We vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich gemakkelijk aan en af kunnen melden, dat er ruimte is voor eigen inbreng en dat de activiteiten voor alle deelnemers (jong en oud!) leuk zijn om aan mee te doen. Wij werken voor alle activiteiten samen met lokale zorg- en welzijnsinstellingen voor ouderen en onverwachte lokale partijen.

 

Vanaf 1 uur per maand kan je via ons ook maatje worden voor een oudere. Zonder verplichtingen en met de vrijheid om samen te bekijken wanneer je de volgende keer weer langs gaat of te stoppen als het toch niet klikt.

Doe je mee?
Maatje worden voor een oudere?
Vrijwilligen bij een activiteit?
Op de hoogte blijven van toekomstige events?
Kom bij de club:
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • mail-157211_960_720

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

© 2019 Club Goud