Vrijwilligerswerk doen met ouderen

Hoor je op het nieuws vaker over eenzaamheid onder ouderen en wil je daar zelf graag iets aan doen? Met Club Goud zetten we ons in om ervoor te zorgen dat ouderen niet buiten de boot vallen en daar kun jij bij helpen! Als je graag als vrijwilliger helpt om ouderen binnen de maatschappij te houden, kun je daarvoor bij ons kiezen uit een aantal opties:

  1. Je doet eenmalig mee aan een activiteit met ouderen

  2. Je wordt maatje van een oudere tijdens een programma van meerdere weken

  3. Je organiseert zelf een leuke activiteit voor ouderen in je buurt

1. Vrijwilligen met ouderen tijdens een activiteit


Wij werken voor alle activiteiten samen met lokale zorg- en welzijnsinstellingen voor ouderen en onverwachte lokale partijen. In het afgelopen jaar organiseerden we bijvoorbeeld een bezoek aan Go Short Film Festival, een dansevenement in samenwerking met housefestival Drift, bokstrainingen voor ouderen, een buurtsafari met singer-songwriters of een filmtour door een woonzorglocatie! Als vrijwilliger help je mee in de voorbereidingen maar ook met iedereen welkom heten, koffie inschenken, rolstoelen duwen of de dansvloer onveilig maken. Het voordeel van zo’n evenement is dat het niet veel tijd kost – van 1 uur tot een 1 dag – en dat je je makkelijk kunt aan- en afmelden. 

 

Wil je een meedoen met een evenement?

 

2. Op bezoek bij ouderen als maatje

Wil je graag koffie drinken met ouderen? Als maatje ga je regelmatig bij iemand op bezoek en bouw je echt een band op. We hebben een aantal maatjesprogramma’s waarbij je 10 keer een oudere bezoekt rondom een thema, bijvoorbeeld beeldende kunst, dans of muziek. Sam maakte bijvoorbeeld muziek met meneer Piet, waarna ze samen optraden bij Doornroosje! Is het supergezellig en wil je je maatje na het programma vaker blijven zien? Hartstikke leuk! Maar het is ook helemaal prima om het bij de ontmoetingen te houden. We starten in de zomer van 2020 weer met programma’s in Gelderland en Brabant rondom een aantal nieuwe thema’s.

Lijkt dit je leuk?

 

3. Zelf iets organiseren voor ouderen in je buurt

Stroop jij liever je mouwen op om zelfs iets tofs te organiseren voor ouderen? Ook dat kan! Club Goud is open source, dat wil zeggen dat we al onze plannen beschikbaar stellen. Daarmee kun jij stap-voor-stap je eigen evenement voor ouderen opzetten. Ga voor de Buurtsafari, waarmee je met ouderen op culturele verkenningstocht gaat door de wijk, of organiseer zelf Muziek Maatjes. Daarbij gaan vrijwilligers en ouderen aan de slag met muziek, ze luisteren hun favoriete nummers, zingen samen een deuntje of stellen de ideale playlist samen.

Benieuwd hoe dit precies werkt?

 

Ik heb laatst weer met mevrouw M. gezeten en het was echt heel leuk we hebben echt 3 uur gepraat en filmpjes gekeken van Nijmegen voor de oorlog. Ik heb echt geluk gehad met de match. Ben heel blij, een hele sterke vrouw en ik kan veel van haar leren hoe ze in het leven staat. 

Robin, maatje bij Club Goud

aankomende evenementen
Maatjesprogramma
Fri, Aug 21
Nijmegen
Aug 21, 7:00 PM
Nijmegen, Nijmegen, Nederland
Spiksplinternieuw maatjesprogramma met kort (3 maanden) en lang (6 maanden) lopende programma's voor leuke mensen!
Delen
Huiskamerfestival de Liefde voor Muziek
Sat, Sep 12
Nijmegen - verschillende seniorenflats
Sep 12, 12:00 PM – 8:00 PM
Nijmegen - verschillende seniorenflats, Nijmegen, Nederland
Nijmeegs talent treedt op bij senioren in de woonkamer!
Delen
Kom bij de club:
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • mail-157211_960_720

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

© 2020 Club Goud