Vrijwilligerswerk met ouderen

Hoi. jij bent die leuke  persoon die graag iets wil betekenen voor ouderen die een steuntje in de rug heel goed kunnen gebruiken. Die persoon die het net als ons niet oké vindt dat zoveel ouderen het gevoel hebben buiten de boot te vallen. 

Wij laten zien hoe je kan helpen. Samen met jou bieden we ouderen bijzondere activiteiten waardoor ze zich zo lang mogelijk onderdeel van onze maatschappij blijven voelen. Zo zorg jij samen met ons - en alle festivals, filmhuizen en andere organisaties waar mee we samenwerken - dat iedereen kan meedoen.

 

We hebben verschillende opties. 

  1. Je doet eenmalig mee aan een activiteit met ouderen

  2. Je wordt maatje van een oudere tijdens een programma van meerdere weken

  3. Je organiseert zelf een leuke activiteit voor ouderen in je buurt

1. Vrijwilligen met ouderen tijdens een activiteit


Wij werken voor alle activiteiten samen met lokale zorg- en welzijnsinstellingen voor ouderen en onverwachte lokale partijen. In het afgelopen jaar organiseerden we bijvoorbeeld een bezoek aan Go Short Film Festival, een dansevenement in samenwerking met housefestival Drift, bokstrainingen voor ouderen, een buurtsafari met singer-songwriters of een filmtour door een woonzorglocatie! Als vrijwilliger help je mee in de voorbereidingen maar ook met iedereen welkom heten, koffie inschenken, rolstoelen duwen of de dansvloer onveilig maken. Het voordeel van zo’n evenement is dat het niet veel tijd kost – van 1 uur tot een 1 dag – en dat je je makkelijk kunt aan- en afmelden. 

 

Wil je een meedoen met een evenement?

 

2. Op bezoek bij ouderen als maatje

Wil je graag koffie drinken met ouderen? Als maatje ga je regelmatig bij iemand op bezoek en bouw je echt een band op. We hebben een aantal maatjesprogramma’s waarbij je 10 keer een oudere bezoekt rondom een thema, bijvoorbeeld beeldende kunst, dans of muziek. Sam maakte bijvoorbeeld muziek met meneer Piet, waarna ze samen optraden bij Doornroosje! Is het supergezellig en wil je je maatje na het programma vaker blijven zien? Hartstikke leuk! Maar het is ook helemaal prima om het bij de ontmoetingen te houden. We starten in de zomer van 2020 weer met programma’s in Gelderland en Brabant rondom een aantal nieuwe thema’s.

Lijkt dit je leuk?

 

3. Zelf iets organiseren voor ouderen in je buurt

Stroop jij liever je mouwen op om zelfs iets tofs te organiseren voor ouderen? Ook dat kan! Club Goud is open source, dat wil zeggen dat we al onze plannen beschikbaar stellen. Daarmee kun jij stap-voor-stap je eigen evenement voor ouderen opzetten. Ga voor de Buurtsafari, waarmee je met ouderen op culturele verkenningstocht gaat door de wijk, of organiseer zelf Muziek Maatjes. Daarbij gaan vrijwilligers en ouderen aan de slag met muziek, ze luisteren hun favoriete nummers, zingen samen een deuntje of stellen de ideale playlist samen.

Benieuwd hoe dit precies werkt?

 

Ik heb laatst weer met mevrouw M. gezeten en het was echt heel leuk we hebben echt 3 uur gepraat en filmpjes gekeken van Nijmegen voor de oorlog. Ik heb echt geluk gehad met de match. Ben heel blij, een hele sterke vrouw en ik kan veel van haar leren hoe ze in het leven staat. 

Robin, maatje bij Club Goud

aankomende evenementen
Maatjesprogramma's Nijmegen
Het tijdstip wordt later bepaald
Nijmegen
Het tijdstip wordt later bepaald
Nijmegen, Nijmegen, Nederland
In oktober starten we met drieleuke maatjesprogramma's. Daarbij ga je 10 keer op de koffie bij een Nijmeegse oudere die graag wat vaker bezoek wil krijgen. We starten met een gezamenlijke kick-off waar je handige tips krijgt, samen met een handboek met gespreksonderwerpen en ideeën voor activiteiten
Delen
Huiskamerfestival de Liefde voor Muziek
Het tijdstip wordt later bepaald
Nijmegen - verschillende seniorenflats
Het tijdstip wordt later bepaald
Nijmegen - verschillende seniorenflats, Nijmegen, Nederland
Nijmeegs talent treedt op bij senioren in de woonkamer!
Delen
Kom bij de club:
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • mail-157211_960_720

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

© 2020 Club Goud