Mee blijven doen op alle leeftijden

Club Goud ontwikkelt innovatieve programma's en projecten in de ouderenzorg

 

Hoe zorgen we dat ouderen niet buiten de boot vallen? Op die vraag proberen wij een antwoord te vinden. Wij brengen mensen van alle leeftijden samen en betrekken daar een nieuwe generatie vrijwilligers bij.experimenteren met onverwachte samenwerkingen, bijzondere activiteiten en andere vormen van communicatie. Zo ontdekken we nieuwe manieren om ouderen en jongeren samen te brengen en een impuls te geven aan vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

 

Bij zorg- en welzijnsorganisaties zetten we met bijzondere activiteiten de deuren open. We helpen met maatjescontacten en geven advies over vrijwilligersbeleid en communicatie. Voor festivals, filmhuizen, sportclubs of helemaal andere organisaties ontwikkelen we speciale programma’s voor ouderen. 

Wat is de betrokkenheid van Nijmegen en Nijmegenaren toch geweldig. Kijk bijvoorbeeld naar het teamuitje dat medewerkers van NXP hadden tijdens de kerstmarkt op De Honinghoeve en bij Joachim en Anna. Samen met de bewoners en met hulp van Club Goud, vrijwilligers en familieleden had iedereen een gezellige, creatieve middag.

Projectpartner De Waalboog

Ontwikkeling activiteiten met ouderenzorg en welzijnsorganisaties

Als je bijzondere activiteiten en evenementen aanbiedt die ouderen én jongeren aanspreken, wordt het veel makkelijker om een nieuwe generatie vrijwilligers te betrekken bij je organisatie. Met een bijzondere activiteit kun je reuring creëren en de deuren openzetten voor nieuwe vrijwilligers. Wij bekijken in samenwerking met ouderenzorg- en welzijnsorganisaties welke activiteiten geschikt zijn. Een seizoen lang bokslessen, een filmtour, wandelen met onderweg optredens van singer-songwriters of Italiaanse dagen. Je kunt één van onze bestaande concepten kiezen of ons maatwerk voor jouw organisatie laten maken.

 

Ondersteuning maatjesprojecten

Naast bijzondere activiteiten, vinden veel ouderen juist ook 1-op-1 contact fijn. We helpen organisaties dan ook graag bij het ontwikkelen van bestaande of nieuwe maatjescontacten tussen ouderen en jongeren. Hoe fijn is het als er speciaal voor een oudere iemand langskomt, of het nu is voor een ommetje of een uitstapje naar de stad? Door mensen samen te brengen rondom specifieke thema’s zoals dans of muziek wordt het makkelijker om maatjes te vinden en lange tijd te betrekken bij je organisatie. We leren organisaties nog beter in te spelen op de behoeften van maatjes anno nu en laten zien wat samenwerken met onverwachte partijen kan opleveren.

 

Advies over vrijwilligersbeleid & vrijwilligerscommunicatie

Op basis van onze ervaringen met onze eigen groep van 150 jongere vrijwilligers, geven we advies over beleid en communicatie met een nieuwe generatie vrijwilligers. We brengen in kaart wat er al goed gaat en geven tips over hoe je als organisatie nog beter kan inspelen op de wensen van jonge vrijwilligers. Welke reis leggen vrijwilligers binnen jouw organisatie af en wat kan je doen om ervoor te zorgen dat je als organisatie onweerstaanbaar bent voor vrijwilligers? Wij vertellen je er graag meer over!

Ouderenprogrammering voor festivals, filmhuizen en sportclubs

Veel cultuur- en sportevenementen zijn niet ingericht op ouderen. Zonde! Want met een aantal slimme aanpassingen kunnen ook ouderen naar dit soort events. Niet alleen fijn omdat zo iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij, maar ook omdat het bijdraagt aan meer ontmoetingen tussen verschillende generaties. Club Goud helpt organisaties om hun events en activiteiten geschikt te maken voor een ouder publiek. Wat is een aansprekende programmering? Heb je andere faciliteiten nodig? En hoe kun je ouderen met passende communicatie goed bereiken? Wij helpen je graag vooruit!

Whitepaper 'Hoe betrek je een nieuwe generatie vrijwilligers bij de ouderenzorg?'

Speciaal voor vrijwilligerscoördinatoren, welzijnsmedewerkers of activiteitenbegeleiders in de ouderenzorg maakten we een 5-stappenplan om een nieuwe, jonge vrijwilligers bij jouw organisatie te betrekken! 

Vul hieronder je gegevens in om onze whitepaper vol tips & tricks te lezen:

Vragen?

Stuur ons een berichtje op hallo@clubgoud.com, dan leggen we je alles uit!

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Leuk! Bel ons op +31 6 43 08 85 30 om een afspraak te plannen.

Waar vind je ons?

Honigcomplex

Smeltkroes - Unit 50

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

Kom bij de club:
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • mail-157211_960_720

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

© 2020 Club Goud