top of page

Wandelfans opgelet! De Bossche Wandelweken komen eraan & jij kan erbij zijn!


Bewegen is gezond en van wandelen word je blij :-) Wissel jij jouw dagen binnen graag af met ommetjes buiten? Dan kan jij je hart ophalen tijdens de Bossche wandelweken! Enthousiaste wandelaars nemen 8 weken lang iedere week een wandelfan op leeftijd mee naar buiten. Zo haal je niet alleen zelf je dagelijkse stappendoel, maar bezorg je ook nog eens iemand een fijne middag. Kleine moeite, groot geluk zeggen wij!


Dit zijn de Bossche Wandelweken

Van zaterdag 12 juni tot en met zaterdag 10 augustus organiseren we de eerste editie van de Bossche Wandelweken. Wandelfans wandelen wekelijks met een oudere wandelmaatje door Den Bosch. Voor veel ouderen is buiten een rondje lopen namelijk niet meer zo makkelijk als het vroeger was. Soms horen mensen slecht, lopen ze met een rollator of zitten ze in een rolstoel. Maar naar buiten gaan vindt bijna iedereen fijn, want wie is er nou een binnenmens? Extra fijn dan ook dat er lieve wandelaars zijn die tijdens de Wandelweken lekker met iemand naar buiten gaan!


Wie doen er mee?

Ruim 20 ouderen uit Den Bosch hebben zich opgegeven om mee te doen. Zij wonen in 3 woonzorglocaties verspreid door de stad (Nieuwenhagen, Noorderkroon en ‘t Geerke) en delen allemaal de liefde voor wandelen. Sommige ouderen lopen met een rollator, maar het merendeel zit van de mensen in een rolstoel. De jongste deelnemer is 78 en de oudste 92.


Wie ben jij?

Jij houdt van wandelen en vindt het fijn om iets te betekenen voor een ander. Het lijkt je leuk om eens iemand uit een compleet andere leeftijdscategorie te ontmoeten en je bent niet bang om een rolstoel te duwen. Je kunt in je eentje meedoen, maar het is ook leuk om je samen met een vriend, vriendin of je gezin aan te melden. Dan vorm je gewoon een wandeltrio of -kwartet! Gezellig toch?


Zo ziet het programma eruit

Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestiging in je mail. Tijdens de gezamenlijke kick-off op donderdag 3 juni leggen we uit wat je precies kunt verwachten en lopen we de Wandelweken nog een keer helemaal door. Hierna matchen wij je op basis van je locatievoorkeur en interesses met je wandelmaatje. De eerste ontmoeting met jouw wandelmaatje is op zaterdag 12 juni. Wij zijn er dan bij op de locaties om jullie aan elkaar voor te stellen! De andere wandelbezoekjes plan je zelf in met de oudere waaraan je gekoppeld bent. Voor die ontmoetingen krijg je van ons een Wandelweken-handboek vol wandelroutes, gespreksonderwerpen en handige tips. Uiteraard houden we steeds contact met je over hoe het gaat en of we je ergens bij kunnen helpen!


Nog even in het kort 🤷‍♂️

1. Meld je hieronder aan als wandelfan. Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding.

2. Tijdens de kick-off op donderdagavond 3 juni ontmoet je de andere wandelvrijwilligers en hoor je alles over het programma.

3. We maken de beste matches tussen de maatjes die zich aangemeld hebben en de ouderen.

4. Op zaterdag 12 juni is eerste ontmoeting, vanaf dan ga je wekelijks samen een ommetje maken. Heb je vakantie tussendoor of kun je een keer niet? Geen probleem!

5. We sluiten de wandelweken gezamenlijk met alle deelnemers af op zaterdag 4 september met een gezellige picknick in de buitenlucht.


En nog even dit

Safety first! Gelukkig zijn alle ouderen die meedoen gevaccineerd, maar ondanks dat is het heel belangrijk om alle veiligheidsmaatregelen steeds in acht te nemen. Zo houden we de 1,5 meter aan en letten we heel goed op klachten en andere tekens.


Bij vragen kun je mailen naar: aimee@clubgoud.com.

Wandelfans klaar? Aanmelden maar!
Comments


bottom of page