top of page

Tips & tricks voor een veilig concert!


Wil jij deze winter ouderen een muzikaal hart onder de riem steken? Wij helpen je graag dat voor elkaar te krijgen! Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het veilig gebeurt en daarom hebben we hier een aantal tips & tricks op een rijtje gezet.


Afstemming met muzikant

Zorg dat je met de muzikant goed de veiligheidsmaatregelen op jouw locatie doorspreekt. Stuur het protocol van te voren toe en neem dit samen door. Waar komt iemand binnen, wat is er verplicht aan beschermende kleding, mag iemand gebruik maken van het toilet etc. Vraag de artiest altijd om zelf een microfoon mee te nemen, zodat er op die manier geen besmetting kan ontstaan.


Veiligheid bewoners & collega's

Stem goed met je collega's af hoe je ook het optreden veilig houdt voor bewoners en voor jullie zelf. Hoeveel ouderen kunnen bij het optreden zijn? Waar kunnen ze veilig zitten?

Buiten is uiteraard de veiligste optie, maar dat wordt langzamerhand een beetje koud voor de muzikanten en is er extra techniek nodig voor het geluid. Daarom hebben veel locaties nu iets slims bedacht om toch binnen een optreden te kunnen organiseren: grote doorzichtige spatschermen. Daar kan de muzikant veilig achterstaan en is toch nog zichtbaar én hoorbaar voor iedereen. Tegenwoordig zijn er zelfs roll-up schermen te krijgen die je makkelijk kunt opbergen en verplaatsen (na een grondige schoonmaak natuurlijk!). Je bestelt ze hier bij Drukwerkdeal. Daarnaast is er misschien een kletsruimte waar op afstand een-op-een concerten kunnen worden gegeven.


Handig om ook te kiezen voor een speelplek in de buurt van een stopcontact, of zorg voor een haspel met stroom. Houd rekening met ongeveer 45 minuten voorbereidingstijd op de dag zelf: het ontvangen van de artiest, de laatste puntjes op de i en de opbouwtijd voor de muzikant.


De juiste artiest vinden?

Je hebt zeker weten al een eigen netwerk aan muzikanten, maar misschien kun je nog wel wat uitbreiding gebruiken. We hebben een handig artiestenboekje gemaakt met daarin muzikanten door heel Nederland die al hebben aangegeven dat ze het leuk vinden om voor ouderen te spelen. Er staat in welke muziek ze maken (van draaiorgel tot Adele), wat hun tarief is en wat ze meenemen aan techniek. Kies een artiest uit en prik een datum: check ✔️.


Nu staat niks meer een veilig concert in de weg. Heb je misschien al meerdere concerten georganiseerd in de afgelopen maanden? Wat zijn jouw beste tips voor het veilig organiseren van een concert? Laat het ons weten!


Comments


bottom of page