top of page

Ommetje op Rolletjesss


Komt dat zien!


Op zaterdag 6 oktober organiseren we voor de allereerste keer in samenwerking met de Waalboog en de Nacht van de Ommetjes het Ommetje op Rolletjes: een speciale wandeling door de wijk voor de oudere generatie kunst & cultuurliefhebbers! 


Het Ommetje op Rolletjes is een van de wandelingen behorend bij het jaarlijkse wandelevenement Nacht van de Ommetjes. Er zijn in Nijmegen die avond 16 wandelingen door verschillende wijken. Elke wandeling is gratis toegankelijk en laat de bijzondere plekjes, verborgen talenten en kunst en cultuur in de wijk zien. Het zijn routes vol verhalen, gedichten, muziek en een hapje en drankje. Het Ommetje op Rolletjes is een speciale middag-editie voor ouderen.  Deze wandeling is daarom in de middag en duurt wat korter dan de andere wandelingen. We zullen zo'n zo’n 1,5 uur onderweg te zijn, met drie stops in de categorie muziek, dichtkunst & mini-rondleiding op de route. Nachtburgemeester Angela Verkuijlen opent de route en loopt met de wandeling mee, er is een warming up bij de start en bij terugkomst is er tot slot nog een bijzondere verhalenverteller.


Programma Ommetje op Rolletjes

14.00 uur - welkom met koffie / thee / koekje bij woonzorgcentrum Nijevelt. Voordat we van start gaan, is het belangrijk om even de armen te strekken en de kuiten te warmen. Vandaar een korte warming-up gevolgd door het officiële startsignaal van de Nachtburgemeester.

14.30 uur  - de wandeling gaat van start: Tijd om de buurt in te trekken, opzoek naar cultureel en kunstzinnige verrassingen!

16.00 uur terug bij Nijevelt. Hier wacht er weer koffie / thee / en iets lekkers op ons en komt er een laatste bijzondere verhalenverteller aan het woord.

17.00 uur - de middag samen afsluiten. Nog even gezellig nakletsen over wat we hebben gezien vandaag.


Wat betreft vrijwilligers zijn we al helemaal voorzien deze middag, maar lijkt het je leuk om als deelnemer mee te wandelen Heyendaal op een hele andere manier te leren kennen? Dan kan dat uiteraard! Geef ons even een seintje via isis@clubgoud.com dan zetten we je op de gastenlijst. Handig als je even vermeld of je in rolstoel zit, dan kunnen wij (indien gewenst) iemand extra van de duw-crew regelen :-)


Foto: Nachtburgemeester Angela (foto gemaakt door Roy Soetekouw)

Comments


bottom of page