top of page

Muziek Maatjes gezocht in Schaijk 🎶Klets je graag over muziek? Acht oudere muziekliefhebbers uit Schaijk zouden het leuk vinden om wat vaker bezoek te krijgen. Ga jij als maatje 8 keer gezellig bij een van hen op de koffie? Doe mee met het maatjesprogramma Muziek Maatjes en begin samen met een oudere aan een muzikaal avontuur!

Als maatje ga je samen met een oudere van de Schaijkse Mooiland locaties op zoek naar muziek die jullie raakt. In 10 weken bezoek je je maatje 8 keer om samen muziek te luisteren en over jullie lievelingsplaten te praten.

Waar jullie precies mee aan de slag gaan, hangt af van jullie interesses. Sommige ouderen spelen zelf bijvoorbeeld piano of ze zingen graag, anderen ontspannen door mooie muziek te luisteren. We hebben een handboekje met opdrachten en gespreksonderwerpen als houvast, maar jullie kunnen zelf bepalen waar jullie die dag zin in hebben.

Hoe werkt het precies?

Uit de aanmeldingen maken we op basis van muzieksmaak en interesses matches tussen een jongere en een bewoner van Mooiland Schaijk. Er is een startbijeenkomst waar we je alles vertellen wat je moet weten over het programma en de ouderen. We matchen je vervolgens met je maatje en een week later ontmoeten jullie elkaar voor het eerst! In totaal zijn er 10 bijeenkomsten: de kick-off, een eerste gezamenlijke maatjesontmoeting en 8 afspraken die je zelf met je maatje inplant.

Waarom Muziek Maatjes?

Het doel van dit project is om te verschillende generaties samen te brengen met muzikale ontmoetingen. Zo willen de organisatoren Club Goud en Mooiland meer 'gewone aandacht' creëren voor ouderen. Dat is aandacht die niet van zorgmedewerkers komt, maar aandacht en contact zoals je hebt met familie, vrienden, je sportteam en de buren.

Meedoen?

Ben jij helemaal enthousiast? Meld je dan hieronder aan als Muziek Maatje! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Club Goud via loes@clubgoud.com.
Comments


bottom of page