top of page

Moniek schreef het boek 'Drie Maatjes'Als je bij bol.com de naam 'Moniek van Daal' intikt in de zoekbalk, verschijnt er tegenwoordig een heus zoekresultaat! Onze projectleider schreef mee aan het boek 'Drie Maatjes' over projecten om ouderen en jongeren samen te brengen. Er was zelfs een officiële boeklancering!


De eerste editie van het 208 pagina's tellende boek werd op de lancering overhandigd aan prof. dr. Marcel Olde Rikkert, Hoogleraar Geriatrie aan het Radboudumc. Daarnaast vertelden de auteurs Gert Rebergen, Hans Vos en Moniek van Daal over de drie bijzondere pilotprojecten die in het afgelopen jaar bij ZZG zorggroep werden uitgevoerd. Deze projecten staan centraal in het boek. Als kers op de taart was er zelfs een speciaal optreden van Anneke & mevrouw Elbers, die als deelnemers betrokken waren bij het project Muziek Maatjes.


Het was een superfeestelijke middag in het Groesbeekse Park Dekkerswald:


Benieuwd naar het boek? Hier lees je vast de samenvatting:


In Nijmegen gaan jonge vrijwilligers naar een plek waar ouderen beschermd wonen, om met één of meerdere bewoners culturele activiteiten te beoefenen. Ze maken muziek, schilderen, knutselen, dansen, kletsen, wandelen, kleuren samen, hebben het naar hun zin en vertellen elkaar ondertussen wat ze belangrijk vinden.

Dergelijke, vaak ontroerende intergenerationele contacten komen niet vanzelf tot stand. Dit boek vertelt op welke manier het management en welzijnscoördinatoren werkzaam bij de Wlz-gefinancierde zorgaanbieder ZZG zorggroep, in samenwerking met de not-for-profit organisatie Club Goud en enkele Nijmeegse culturele instellingen, in 2019 drie intergenerationele maatjesprojecten hebben uitgevoerd. De impact van de projecten is getraceerd en een bijdetijds, nieuwerwets sturingsconcept is ontwikkeld.

Voor wie is dit boek bedoeld? Voor alle geïnteresseerden in maatjesprojecten in de (ouderen)zorg. De snelle boekenconsument, de langzaam lezende beschouwer, de resultaatgerichte lezer, de bestuurders en directeuren, de one-minute-lezer en alle ongecategoriseerden.


Wil je een eigen exemplaar hebben? Die bestel je - je raadt het al - gewoon bij bol.com!


Foto's: Henny van Roomen

Comments


bottom of page