Met een oudere kletsen over Boxmeer?Loop jij voorop in de polonaise met carnaval en mis je geen editie van Daags na de Tour? Kortom: ben jij een Boxmerenaar in hart en nieren? Doe dan mee met het bijzondere project Typisch Boxmeer. Hierbij ga je op bezoek bij een oudere plaatsgenoot om samen de kenmerkende tradities en evenementen te verkennen. Wie weet leer je zelfs wat nieuw Boxmeers dialect!

Als maatje verdiep je je samen met een oudere van de Mooiland-locatie Weijerstaete in Boxmeer. In 10 weken bezoek je je maatje 8 keer om samen oude foto’s te kijken of sterke verhalen over het metworstrennen uit te wisselen.

Waar jullie precies mee aan de slag gaan, hangt ook af van jullie interesses. De ene oudere is dol op geschiedenis, terwijl de ander als echte carnavalsgek vroeger bij de joekskapel zat. Sommige ouderen kunnen door lichamelijke klachten of geheugenproblemen zelf minder actief bijdragen, maar vinden het wel heel leuk om samen oude foto’s en filmpjes te bekijken.

Hoe werkt het precies?

Uit de aanmeldingen maken we op basis van interesses matches tussen een jongere en een bewoner van de Mooiland locatie Weijerstaete. Je begint samen met 7 andere maatjes. We beginnen met een startbijeenkomst waar je alle informatie krijgt over het programma en de ouderen. We matchen je vervolgens met je maatje en een week later ontmoeten jullie elkaar voor het eerst!

Waarom Typisch Boxmeer?

Het doel van dit project is om te verschillende generaties samen te brengen. Zo willen de organisatoren Club Goud en Mooiland meer “gewone aandacht” creëren voor ouderen. Dat is aandacht die niet van zorgmedewerkers komt, maar aandacht en contact zoals je hebt met familie, vrienden, je sportteam en de buren.

Meedoen?

Ben jij helemaal enthousiast? Meld je dan hieronder aan als maatje voor Typisch Boxmeer! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Club Goud via loes@clubgoud.com.
Kom bij de club:

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Inspiratie rondom welzijn in de ouderenzorg ontvangen?

"Deze mail voelt als confetti in mijn mailbox! 🎊"

- Femke, abonnee & Begeleider Zorg & Welzijn

WA-ZTAMK fc 300 dpi.jpeg
Logo_VWC_Nijmegen_transparant_NIEUW.png
Sterker Sociaal Werk 2018-01-30Logo ster
Spectrum-partner-met-Elan.jpg
logo-provincie-gelderland.jpg
Logo_DOEN-1.jpg
Oranje_Fonds-logo_vsi_0.jpg
logo-pc-jpg-vsbfonds-pay-off-rgb.jpg

© 2021 Club Goud