top of page

'Kunt u zich nog herinneren wat u vroeger voor uw verjaardag kreeg?''Kunt u zich nog herinneren wat u vroeger voor uw verjaardag kreeg?', leest mevrouw in het begeleidende boekje van de POP-UP EXPO. De bewoonster van Annenborch staat voor het kunstwerk 'Liesje is jarig' van Jan Sluiters. Terwijl ze naar het doek kijkt van een klein meisje omringd met poppen en bloemen denkt ze lachend terug aan haar eigen kindertijd.


'Hoe ging dat vroeger bij jullie thuis?' vraagt ze aan een vriendin die voor een bloemenstilleven staat. De twee dames zijn een van de eerste bewoners van Annenborch die de POP-UP EXPO bekijken. Sinds vorige week staan de vijf reproducties van topstukken uit de collectie van het Noordbrabants Museum in de centrale hal van de Rosmalense zorginstelling. Voor ouderen die niet meer zo mobiel zijn, is er een aantal kleinere werken die ze op hun kamer kunnen bekijken.


We hebben voor de expositie de samenwerking opgezocht met het Noordbrabants Museum en onze ontwikkelpartner FutureTalentFactory. Het museum is een schatkamer, maar ook een pakhuis vol verhalen. Verhalen die - juist in een tijd als deze - kunnen zorgen voor ontspanning, inspiratie en wellicht ook troost. Nu ouderen zelf niet naar musea toekunnen, en onze vrijwilligers hen niet kunnen bezoeken, brengen we kunst naar hen toe.

“We zijn heel blij met dit mooie initiatief”, vertelt Joyce van Boxtel ons. Zij is binnen Annenborch verantwoordelijk voor de activiteiten. “Ondanks dat niet iedereen van kunst houdt, komen toch veel mensen met bewondering een kijkje nemen. Het geeft gespreksstof merken wij. Wat mensen het mooiste werk vinden? Dat is het doek van Gerard van Spaendonck, de prachtige bloemen worden erg gewaardeerd.”Meer weten over de POP-UP EXPO? Lees ook de blog over de expositie in Den Bosch of vraag meer informatie op.

Comments


bottom of page