top of page

Ins & ouds met maatje Andreia


Yes! Tijd om onze vrijwilligers aan het woord te laten. Ze vertellen je in de serie Ins & Ouds wat ze samen met de Nijmeegse ouderen ondernemen en waarom ze dat zo leuk vinden.


De eerste keer is het woord aan Andreia, die sinds de herfst elke week op bezoek gaat bij haar maatje Pierre. Samen ondernemen ze van alles: met de bus naar de stad voor een dampend bordje stamppot bij de HEMA, nieuwe plantjes kopen voor Pierre zijn appartement maar ook samen naar goede muziek luisteren doen ze graag. “Ik wilde al een tijdje een leuke opa of oma om mee op pad te gaan. Tijdens Ommetjes op Rolletjes, een activiteit van Club Goud, werd ik gekoppeld aan Pierre. Die middag vertelde hij me dat hij graag vaker visite zou krijgen. Sindsdien ga ik elke week bij hem op bezoek. Pierre heeft overal in Nijmegen gewoond en is echt fan van de stad, maar hij kan helaas niet meer op eigen houtje op stap. Dat doen we nu dus gewoon samen! Van hem leer ik dingen over de stad die ik niet wist. Het ROC-gebouw aan Heyendaalseweg? Daar stond vroeger blijkbaar een ijsbaan!”

Pierre in de bus naar de stad

“We pakken regelmatig de bus om naar de stad te gaan. Daar drinken we een kop koffie of eten we een lekker bordje stamppot bij de HEMA. Vanuit dat restaurant kun je mooi uitkijken over de Grote Markt. Vaak kopen we nog een bloemetje of plantje voor bij hem thuis. Als we niet samen de deur uitgaan, maken we het bij Pierre thuis gezellig. Dan luisteren we naar LP’s of kleuren we samen. Dat doet hij elke dag, en ik kan hem mooi helpen met het slijpen van potloden zodat hij weer een weekje vooruit kan.” “Ik vind het heel leuk om maatje te zijn. Je zorgt er toch voor dat iemand even aanspraak heeft, zijn verhaal kan doen en zich weer helemaal mens voelt. Dat wil je toch voor iedereen? Daarom organiseerde ik in december samen met een paar vriendinnen een knutselmiddag voor Pierre en andere bewoners van zijn afdeling. Het is een maand vol feestdagen en gezelligheid, maar dat kan voor mensen die eenzaam zijn ook weleens lastig zijn. Daarom hebben we in kerstsferen kaarten gemaakt, cakes versierd en lekkere warme chocomel gedronken.”

Comments


bottom of page