top of page

Hoe het nieuwe Maatjesproject er nu uitzietOp 20 februari was het zo ver: de kick-off van ons nieuwe Maatjesproject. Na maanden voorbereiding ging het Maatjesproject van start samen met TVN Zorg, Sterker sociaal werk, de Waalboog, ZZG Zorggroep en Mooiland. De plannen en afspraken waren gemaakt, de financiering was rond en er hadden zich al potentiële maatjes gemeld. En toen kwam corona…


Al snel werd duidelijk dat veel van de projecten van Club Goud voorlopig niet konden doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Zo ook het Maatjesproject. Of in ieder geval niet in de vorm waarop wij hem hadden bedacht. Maar we zouden Club Goud niet zijn als we niet direct aan de slag gingen om te kijken hoe het Maatjesproject WEL door zou kunnen gaan. Onze Moniek Klabbers stroopte haar mouwen op en ging met volle moed aan de slag. Samen met Sterker Sociaal Werk bedacht ze een corona-proof editie van het project: het Maatjesproject op afstand. Daarbij gaan de maatjes niet bij elkaar op de koffie, maar houden ze op een afstandje contact door te bellen of mailen.


De online Maatjes kick-off!

Het Maatjesproject op afstand gaat van start

Binnen no-time waren er zestien vrijwilligers en een aantal ouderen, de nieuwe pilot kon beginnen! We matchen vijf maatjesduo's die elkaar inmiddels allemaal op afstand hebben ontmoet. Zes weken lang zullen ze elkaar wekelijks spreken om te praten over koetjes en kalfjes, samen te luisteren naar muziek of online een spelletje spelen. Waar ze maar zin in hebben. Het zou natuurlijk extra leuk zijn als ze elkaar in de toekomst een keer in het echt kunnen ontmoeten - fingers crossed!


Leren, leren, leren

Voor ons is dit de eerste keer dat we het Maatjesproject op deze manier vormgeven. Wij zijn heel benieuwd hoe het gaat bevallen en of het contact even leuk is als in het echie. De maatjes houden ons tussendoor op de hoogte en aan het eind van de zes weken kijken we samen wat goed ging en wat beter kan. Op deze manier kunnen we ons Maatjesproject aanpassen waar nodig, maar wel gewoon doorzetten. Ons plan is om vanaf september het project uit te breiden naar meer organisaties. Misschien zijn de maatregelen tegen die tijd weer versoepeld, maar dat kunnen wij natuurlijk niet inschatten. Het is schakelen, bijsturen en leren, maar het belangrijkste blijft: generaties samenbrengen en op die manier impact maken. En dat kunnen we op deze manier gelukkig blijven doen!


Lijkt het je leuk om na de zomer ook Maatje te worden? Meld je dan hier aan.

Comments


bottom of page