top of page

Gezocht: Muziek Maatjes, enthousiaste muziekfans met een groot hart ❤️Staat bij jou thuis altijd muziek aan? En lijkt het je leuk om eens te proberen of vrijwilligerswerk iets voor jou is? Doe dan vanaf januari 2023 mee met het bijzondere project Muziek Maatjes. Je wordt samen met een ander maatje gekoppeld aan Nuenense ouderen bij Archipel Akkers. Met z’n allen gaan jullie 2 maanden op muzikaal avontuur!


Nummers van vroeger

Tijdens de 6 wekelijkse bezoekjes maken jullie er een feestje van voor de ouderen op een afdeling van de woonzorglocatie. Samen met een ander maatje en de bewoners luister je hits van vroeger. De favorieten verzamelen jullie in een playlist. Zelf zul je waarschijnlijk een hoop nummers voor het eerst horen, zoals Een Pikketanussie en Tulpen uit Amsterdam. Daarnaast maak je gezellig een praatje. Dat kan over muziek gaan, maar ook over jezelf of het leven van meneer of mevrouw.

Iets goed doen voor een ander

Iets goed goed voor een ander voelt goed! Dat zul je merken als Muziek Maatje. Je vrolijkt de hele afdeling op met je bezoekjes. De bewoners van Archipel Akkers hebben dementie, waardoor ze je niet altijd zullen herkennen of herinneren wat je ook alweer komt doen. Maar je gaat merken hoe de ouderen compleet opbloeien als ze een liedje van vroeger herkennen. Dan komen ineens weer songteksten boven en wordt er uit volle borst meegezongen.Workshops en hulp door Music Care

Tijdens Muziek Maatjes kun je ook meedoen aan workshops door Music Care. Daarin leer je hoeveel muziek betekent voor mensen met dementie, hoe je contact legt met muziek en hoe je een playlist samenstelt met de favoriete nummers van ouderen. Music Care voert ook een bijzondere muziektheatervoorstelling op waar je samen met je oudere maatjes van kunt genieten.

Hoe werkt het precies?

Uit de aanmeldingen maken we op basis van interesses matches tussen 2 maatjes en een afdeling van Archipel Akkers.

  1. Op vrijdag 20 januari 19:30 uur vindt de startbijeenkomst plaats, daar krijg je alle informatie te horen die je nodig hebt. Je ontmoet hier ook het andere maatje waarmee je gematcht bent.

  2. Tijdens de bijeenkomst prikken we samen een datum prikken voor de eerste ontmoeting. Dit wordt een middag in het weekend.

  3. De overige 6 bezoekjes plan je zelf in, in overleg met de afdeling.

  4. Op 2 februari en 23 februari kan je als je interesse hebt in de avonden aansluiten bij de workshops van Music Care.

  5. Op 22 januari vindt de muziektheatervoorstelling van Music Care plaats.

  6. Op zaterdag 25 februari sluiten we Muziek Maatjes gezellig af door nog een laatste keer samen te komen!

Waarom Muziek Maatjes?

Het doel van dit project is om te verschillende generaties samen te brengen met muzikale ontmoetingen. Zo willen Club Goud, Archipel Zorggroep en Music Care meer “gewone aandacht” creëren voor ouderen. Dat is aandacht die niet van zorgmedewerkers komt, maar aandacht en contact zoals je hebt met familie, vrienden, je sportteam en de buren. Daarnaast willen we ouderen langer laten genieten van muziek.

Meedoen?

Ben jij helemaal enthousiast? Meld je dan hieronder aan als Muziek Maatje!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Club Goud via neeltje@clubgoud.com.

Commentaires


bottom of page