Festivallen op 't Eiland


Rasnijmeegse dames van 80+ die voor het eerst in jaren weer bij hún Vierdaagsefeesten zijn, dat is toch mooi? Tijdens de Nijmeegse feestweek van het jaar namen we meer dan dertig ouderen mee naar Festival op 't Eiland voor een bijzonder programma.


De speciale strandrolstoelen en -rollators staan al klaar als de ouderen op eiland Veur-Lent aankomen. Zorgen over het losse strandzand zijn niet nodig, want met de megadikke banden is het festivalterrein makkelijk worden verkend. Maar dat moet nog even wachten tot na de koffie met cake!


Daar duiken opeens twee muzikanten op bij de tent, één met een grote staande bas en één met gitaar. Ze spelen ouderwetse nummers als 'In een ruituigie' en 'Breng eens een Zonnetje'. De vrijwilligers hoorden ze allemaal voor het eerst, maar de ouderen zeer zeker niet. Zij zongen ze volop mee met deze liedjes van vroeger.


Na dat feestje duiken de liefhebbers de theatertent in voor de voorstelling 'Donkiesnot', terwijl anderen een rondje maken over het eiland. Sommigen doen dat zelfs sjezend in een kek golfwagentje, dat Rotary Nijmegen-Zuid heeft geregeld voor mensen die slecht ter been zijn. Ook de kapitein met z'n twee piraten zetten de boel op stelten en maken van iedereen een stoere foto.


Als afsluiter staat er een spektakelstuk door twee acrobatische waaghalzen op het programma. Met een een heleboel ladders halen ze gekke capriolen uit. Ze klimmen erin, stapelen ze tot een groot bouwwerk in elkaar of balanceren er bovenop, tot hilariteit van het publiek.


Bekijk hier de foto's van de festivalmiddag:


Foto's: Willie Kerkhof & Ditte Toppet

Kom bij de club:

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Inspiratie rondom welzijn in de ouderenzorg ontvangen?

"Deze mail voelt als confetti in mijn mailbox! 🎊"

- Femke, abonnee & Begeleider Zorg & Welzijn

WA-ZTAMK fc 300 dpi.jpeg
Logo_VWC_Nijmegen_transparant_NIEUW.png
Sterker Sociaal Werk 2018-01-30Logo ster
Spectrum-partner-met-Elan.jpg
logo-provincie-gelderland.jpg
Logo_DOEN-1.jpg
Oranje_Fonds-logo_vsi_0.jpg
logo-pc-jpg-vsbfonds-pay-off-rgb.jpg

© 2021 Club Goud