Dit is een contactloos buitenconcert

"Voor ouderen in een verpleeghuis, die nu niet meer naar buiten mogen én geen bezoek meer ontvangen, kan muziek een uitkomst bieden" ~ NPO Radio 1De crisis haalt een collectiviteitsgevoel omhoog. Mensen proberen rekening te houden met elkaar en sturen bloemen en kaartjes. Ook zetten veel studenten zich in. Zij willen boodschappen doen of de hond uitlaten voor ouderen die niet meer van huis durven. Al deze lieve plannen brachten onze Moniek aan het denken. Wat kunnen wij met Club Goud aanbieden?


Moniek kwam met een plan: een contactloos buitenconcert! Het netwerk van Club Goud werd ingezet om artiesten te verzamelen. De apparatuur werd geregeld, de zorginstellingen werden benaderd en daar stond de eerste artiest te spelen voor de balkonnetjes van Boszicht. Meteen na de eerste show stroomden de aanmeldingen binnen, veel artiesten wilden helpen en mensen deelden onze berichten vlug. De afgelopen twee weken hebben er daarom ook al 34 optredens plaatsgevonden en zijn er honderden ouderen opgevrolijkt!

De contactloze buitenconcerten zorgen voor een wisseling in het activiteitenprogramma, die nu

voor de bewoners van zorginstellingen nihil is. Het is iets wat bewoners nog niet meegemaakt hebben en dat vinden ze heel bijzonder. Tegelijk biedt je een afleiding. De dagen bestaan nu vaak uit eten-drinken-slapen. Muziek is een bindende factor en iedereen kan meedoen. Bewoners zwaaien naar de artiesten en elkaar, beginnen te dansen en te zingen. Er was zelfs een polonaise! Al met al een groot festijn.

De artiesten zijn overigens door weer en wind gegaan om de optredens mogelijk te maken. Zij kwamen helemaal naar Nijmegen en omstreken toe en hebben speciaal voor de ouderen liedjes van vroeger gespeeld. Het is prachtig om te zien met hoeveel zin zij daar staan! Hierbij een shout-out aan de artiesten!


Wij zijn ontzettend blij met alle leuke reacties en gevonden glimlachen! Wil jij dit nou ook organiseren bij jou in de buurt? Dat kan! Wij hebben voor jou vast een stappenplan gemaakt. Bekijk hoe je de ouderen in jouw buurt eens in de watten kunt leggen :-)


Nog even een liedje om het af te leren:Kom bij de club:

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Inspiratie rondom welzijn in de ouderenzorg ontvangen?

"Deze mail voelt als confetti in mijn mailbox! 🎊"

- Femke, abonnee & Begeleider Zorg & Welzijn

WA-ZTAMK fc 300 dpi.jpeg
Logo_VWC_Nijmegen_transparant_NIEUW.png
Sterker Sociaal Werk 2018-01-30Logo ster
Spectrum-partner-met-Elan.jpg
logo-provincie-gelderland.jpg
Logo_DOEN-1.jpg
Oranje_Fonds-logo_vsi_0.jpg
logo-pc-jpg-vsbfonds-pay-off-rgb.jpg

© 2021 Club Goud