top of page

Contactloze Buitenconcerten Doe-Het-Zelf

Dinsdag 16 maart organiseerden we het allereerste Contactloze Buitenconcert van Nederland. Wie die avond het NOS journaal of RTL Nieuws zag, zag ons voorbijkomen :-). Sindsdien hebben we al meer dan 300 concerten georganiseerd bij (zorg)locaties in heel Nederland! Daarmee hebben we al veel ouderen verblijd, maar er staan er uiteraard nog genoeg te popelen op een concert! Of misschien hebben ze al een concert gehad en krijgen ze er geen genoeg van. Daarom delen we de opgedane kennis, zodat het zelf organiseren van een concert een piece of cake is!


Om ervoor te zorgen dat er alleen nog maar meer concerten voor ouderen komen, leg ik je hieronder heel graag uit hoe je in een handomdraai een contactloos concert organiseert.


Stap 1) Kies een artiest

Gebruik onze artiesten database om een artiest te vinden in jouw regio. In de lijst zie je onder andere hoeveel de artiesten vragen voor een concert, welk genres er worden gespeeld, welke instrumenten ze bespelen en hoe ver ze bereid zijn om te reizen. Je kunt de artiest bereiken volgens de aangegeven contactgegevens. Ontzettend makkelijk dus. Ook staat er aangegeven wanneer de artiesten meestal beschikbaar zijn, wat ons brengt op stap 2...


Stap 2) Prik een datum

Ga in overleg met de artiest en plan je concert in. Let hierbij wel op een aantal factoren: Plan niet verder vooruit dan de weersvoorspellingen doen, zodat je nooit in de regen komt te staan. Vergeet ook niet te controleren of er genoeg collega's of vrijwilligers aanwezig kunnen zijn, zodat alle bewoners snel klaar kunnen zitten voor het concert.


Stap 3) Creëer een podium

Je weet vast al vanaf welke plek iedere bewoner het concert kan zien, maar wat styling maakt het helemaal af! Een paar vlaggetjes doen al wonderen, maar wij hebben ook ontzettend goede ervaringen met het nog wat huiselijker maken. Denk aan een tapijt, een oude lamp en wat plantjes. Zo lijkt het alsof de artiest tóch een beetje in de woonkamer speelt ;-).


Zet voor je eigen en de veiligheid van de artiest alles vast 30 minuten voor aankomst klaar. Daaronder valt ook de haspel voor de artiesten die stroom nodig hebben.


Note: heeft jouw locatie niet één vanaf waar de bewoners het concert kunnen zien? Kies dan voor simpele aankleding en een mobiele artiest (dus misschien geen DJ), zodat je alles gemakkelijk van A naar B kan verplaatsen.


Stap 4) Deel je concert met ons

Wij worden helemaal warm van alle mooie foto's en video's die we ontvangen. Elk concert is weer anders en wij zijn altijd benieuwd hoe het is gegaan. Deel je beelden en ervaringen met lois@clubgoud.com. Misschien kunnen we in overleg jouw verhaal zelfs delen op onze website of sociale media, zodat heel Nederland kan zien hoe gaaf het concert is wat jullie hebben georganiseerd!


Ik hoop dat je zo voldoende info hebt om te beginnen. Meer weten? Mail naar lois@clubgoud.com


Comentários


bottom of page