top of page

Blije maatjesduo's in Eindhoven"Wie kent de titel van dit nummer?", vraagt een studente van het Summa College. Iedereen knikt mee op de countrymuziek van Freddy Fender en je hoort de hersens kraken. Wasted Days And Wasted Nights blijkt het juiste antwoord. De studente staat met haar drie oudere maatjes op het podium in het Eindhovense Parktheater tijdens de Grande Finale van Muziek Maatjes.


Vanmiddag komen alle maatjes - jong en oud - samen om het achtweekse programma af te sluiten. In de muziekquiz zijn de favoriete nummers verwerkt van de oudere maatjes. En dat zijn heus niet alleen maar gouwe ouwe platen. Naast Freddy Fender komt ook Queen en zelfs Metallica voorbij.


Muziek, kunst & poëzie

Een van de ouderen van WoonincPlusVitalis Jean Sibelius en Stadshof ’t Hemelryck speelde vroeger klarinet, dus zijn maatje liet daar een oude opname van horen. Een dame toont haar zelfgemaakte kunstwerken, een ander draagt een gedicht voor. Andere maatjeskoppels vertelden hoe zij Muziek Maatjes hadden ervaren.


In deze video van Studio040 vertelt maatjesduo Hans (77) en Gijs wat ze van Muziek Maatjes vonden (en je hoort een maatje zingen meteen aan het begin!):Gezellig samen terugblikken De meeste koppels kletsen gezellig en luisterden elkaars favoriete muziek, maar er werden ook boodschappen gedaan, wandelingen gemaakt, dingen uitgezocht op de computer of tablet. Soms werd er zelfs gezongen! Naast de maatjes, stonden ook Marion Peters en Moniek van Daal van Club Goud op het podium. Daarnaast treedt singer-songwriter Martijn Kuijten op, bekend van het prachtige nummer 'Als de Muziek begint' over een dementerende vrouw.Foto's door Igor Vermeer

Commentaires


bottom of page