top of page

‘Muziek Maatjes’ verbindt grammofoongeneratie met Spotify streamers
Voor ons nieuwe project brengen we generatie grammofoonplaat samen met jonge Spotify streamers. ‘Muziek verbindt mensen’ wordt vaak gezegd, en met het experiment Muziek Maatjes onderzoeken we of samen muziek luisteren ook verschillende generaties kan samenbrengen.


In samenwerking met poppodium Doornroosje en ZZG Zorggroep koppelen we 8 jongeren aan een bewoner van woonzorglocatie Juliana. De ouderen zijn onder andere mevrouw Aben (89) die zelf graag piano speelt, meneer Meijer (84) die meer wil zingen en mevrouw Rijpkema (91) voor wie het luisteren van mooie muziek een manier is om te ontspannen. Hun Muziek Maatjes werven we onder de jonge muziekfans uit het netwerk van Doornroosje.

Zijn de matches gemaakt tussen ouderen en jongeren? Dan gaan ze na een eerste kennismaking tijdens 6 bezoekjes mooie nummers luisteren, samen een playlist in elkaar zetten of misschien wel werken aan een muzikale ode aan een favoriete artiest. De precieze activiteit is afhankelijk van de muzieksmaak van de maatjes en de conditie van de ouderen.

Daarnaast zorgt een technische vrijwilliger ervoor dat ook andere bewoners van Juliana vaker en beter kunnen genieten van muziek. Dat kan door bijvoorbeeld het personeel te instrueren over YouTube-playlists, het aansluiten van een speaker of andere technische tips & tricks.

Eind februari is het showtime in Doornroosje! Liefhebbers gaan het podium op en laten zien wat ze tijdens het muziekmaatjes project hebben gedaan. Alle vrijwilligers en ouderen sluiten het project samen af in het muzikale hart van de stad. Hopelijk blijkt hier ook dat muziek een ideaal middel is om jong en oud te verbinden.

Comments


bottom of page