In contact komen met jongeren

Met het ouder worden merk je dat het lastiger wordt om je sociale contacten te onderhouden. Je loopt moeilijker, hoort slechter en gaat gewoon liever niet meer alleen op pad. Het aantal contacten dat je hebt neemt alsmaar af. Buiten je familie en de zorgmedewerkers zie je steeds minder mensen, terwijl je vroeger zoveel vrienden en kennissen had.

 

Je vindt het vervelend om steeds een beroep doen op de zorg en je naasten, maar eigenlijk voel je je steeds vaker alleen. Je wil graag vaker mensen ontmoeten en op pad gaan, maar hoe dan? En met wie? Heel veel activiteiten zijn helemaal niet ingericht op jou. Je kan niet naar binnen met je rollator. En vaak hoor je simpelweg niet wat er wordt gezegd door het geroezemoes in zo'n zaal. Langzaamaan voel je steeds meer van de maatschappij afdrijven. Je legt je er maar een beetje bij neer. 

Jammer genoeg weten we vanuit onze eigen ervaringen als vrijwilliger in de ouderenzorg dat bovenstaande gevoelens voor veel oudere mensen gelden. We zijn blij om te zien dat er steeds meer initiatieven komen die die gevoelens van eenzaamheid tegengaan. Met Club Goud willen we daar ook een steentje aan bijdragen. Dit doen we enerzijds door programma’s speciaal voor ouderen te organiseren op bestaande evenementen. We zetten het licht in bioscopen bij binnenkomst wat feller en het geluid wat zachter, zodat het beter aansluit op de wensen van ouderen. Activiteiten die jonge mensen van nu aanspreken maken we geschikt voor de oudere generatie. We helpen mensen met vervoer. Daarnaast brengen we mensen 1 op 1 samen. Zo zorgen we dat niemand buiten boord valt.

Wil je graag naar een van onze evenementen komen of lijkt het je leuk als er een maatje regelmatig op bezoek komt?

Kom bij de club:
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • mail-157211_960_720

Club Goud

Waalbandijk 16

6541 AJ Nijmegen

hallo@clubgoud.com

© 2020 Club Goud