top of page

Festivalbezoek

Ouderen ontdekken de leefwereld van jongeren van nu
IMG-20190717-WA0028.jpg
  • wat: Go Short, Dag van het Levenslied, Festival op 't Eiland

  • wanneer: 2018 & 2019

  • waar: Nijmegen

  • partners: Nijmeegse festivals

  • status: we staan open voor aanvragen vanuit zorginstellingen

  • impact: 50+ ouderen bereikt

Voor jongeren is het haast wekelijkse kost: naar een festival gaan. Maar veel ouderen hebben het nog nooit meegemaakt: concerten in zo'n grote tent, rondhangen op een grasveld of een hele dag films kijken in de bioscoop. We vinden het dan ook heel leuk om ouderen eens zo'n festivalervaring te bezorgen. En zelf genieten ze er ook volop van! Zeker als er kan worden gedanst. 

 

Festival op 't Eiland

Rasnijmeegse dames van 80+ die voor het eerst in jaren weer bij hún Vierdaagsefeesten zijn, dat is toch mooi? Tijdens de Nijmeegse feestweek van het jaar namen we meer dan dertig ouderen mee naar Festival op 't Eiland voor een bijzonder programma. Met speciale strandrolstoelen en -rollators konden alle hoekjes van het festivalterrein worden verkend.

Dag van het Levenslied

'Al mot ik krupe', 'Mexico' en 'Saberiosia', bij de Dag van het Levenslied konden de ouderen alle nummers meezingen. Acht ouderen van de Nijmeegse woonlocatie Juliana gingen met een groep vrijwilligers op Moederdag mee naar het Valkhofpark.

Go Short filmfestival

Op Go Short filmfestival keken we met 40 ouderen een speciaal programma met korte films. Daarnaast ontdekten we Virtual Reality cinema, maakten we flipbooks en er was natuurlijk tijd voor een kopje koffie met iets lekkers!

PHOTO-2020-06-11-20-27-32.jpg

Samen sparren? 💡

Boek nu een persoonlijke videocall en krijg gratis inspiratie rondom ouderenwelzijn

Heb je nog vragen over dit project of wil je tips over hoe je het welzijn op jouw locatie anders kan aanpakken? Plan dan een videocall van 30 minuten in waarin ik inspiratie deel en meedenk over jouw uitdagingen. Helemaal gratis en voor niets, je zit hierna nergens aan vast.

Spreek je snel!

Moniek

bottom of page