top of page

Buurtsafari

culturele ontdekkingstocht door de wijk
Club Goud Buurtsafari - Henny van Roomen
  • wat: wandeling met optredens van muzikanten, dichters en theatermakers

  • wanneer: 4 x georganiseerd in 2018 & 2019

  • waar: o.a. bij De Waalboog en de Honighoeve

  • impact: 200 ouderen, 30 tot 50 ouderen per keer

Zo'n 30 vrijwilligers komen naar een woonzorglocatie om evenzoveel ouderen mee op pad te nemen door de wijk. Na een kleine creatieve warming-up in het restaurant gaan we op pad. Langs de rolstoel- en rollatorvrije route zijn er een aantal stops met verrassende acts. Een campusdichter die romantische gedichten voordraagt, een openluchtconcert door een lokale singer-songwriter, of een mini-rondleiding door een bijzonder gebouw, alles kan! We hebben zelfs een keer twee ninja's gehad die een Chinese drakendans uitvoerden.

Zelf een Buurtsafari organiseren?

Dat kan! We hebben al onze plannen, tips en handige documenten verzameld in een DIY-pakket. We zijn namelijk open source met Club Goud, dat betekent dat we al onze concepten vrij met iedereen willen delen. 

 

Met het DIY-pakket kun je zelf een Buurtsafari opzetten. Je hoeft alleen maar het stappenplan te volgen. Vraag 'm hieronder aan en ga aan de slag!

DIY-pakket Buurtsafari

Een handig stappenplan vol tips & tricks waarmee je zelf een Buurtsafari kan organiseren

PHOTO-2020-06-11-20-27-32.jpg

Samen sparren? 💡

Boek nu een persoonlijke videocall en krijg gratis inspiratie rondom ouderenwelzijn

Heb je nog vragen over dit project of wil je tips over hoe je het welzijn op jouw locatie anders kan aanpakken? Plan dan een videocall van 30 minuten in waarin ik inspiratie deel en meedenk over jouw uitdagingen. Helemaal gratis en voor niets, je zit hierna nergens aan vast.

Spreek je snel!

Moniek

bottom of page