top of page

BABBELBOX

Collega's kletsen met ouderen
FTF_Babbelbox_202203_ONLINE_14.jpg

Ga jij met collega's en een doos vol met lekkernijen van Anne&Max op bezoek bij een woonzorglocatie? Wissel de mailbox in voor Babbelbox en sluit samen aan bij een koffiemomentje en ontmoet op een laagdrempelige manier ouderen uit de buurt. De lekkere hapjes en bijbehorende gesprekskaartjes zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof!

 

Future Talent Factory, Club Goud en Anne&Max hebben met de Babbelbox een missie: verschillende generaties samenbrengen. Ouderen genieten van de gezelligheid en professionals verbreden hun horizon met de levenswijsheid van ouderen. Win-win! 

Waarom zou ik Babbelbox organiseren?

 • mooie manier om als bedrijf maatschappelijk een steentje bij te dragen op een duurzame en laagdrempelige manier

 • Teambuilding: samen iets van betekenis doen verbindt, geeft gespreksstof buiten het werk en helpt om elkaar beter te leren kennen 

 • Inspiratie rondom het thema 'geven' en slimme concrete handvatten om je eigen werk nog leuker te maken 

 • Een laagdrempelige kennismaking met vrijwilligerswerk en hoeveel plezier het geeft om je talenten op deze manier in te zetten 

 • Mooie verhalen om te delen onder (toekomstige) collega’s en met klanten

FTF_Babbelbox_202203_ONLINE_21.jpg

Hoe werkt de Babbelbox? 

1. Voorbereiding

Samen prikken we een middag waarop jij met je collega’s wil gaan babbelen. Wij zorgen voor een mooie digitale uitnodiging aan en leggen  contact met een woonzorglocatie bij jullie in de buurt. 

  

2. Aftrap Babbeldag

We starten met een korte kick-off op jullie locatie. In dit uur nemen we jullie mee in de wereld van ouderen en delen we tips & tricks. Voor iedereen staat een Babbelbox klaar met kletskaartjes, foto’s en lekkere hightea-hapjes.

 

3. Let’s do this!

Met je team word je opgevangen door medewerkers van de woonzorglocatie. Samen halen jullie de ouderen op van hun kamer en plaatsen iedereen aan een grote tafel. De Babbelbox gaat open en jullie kletsen gezellig terwijl jullie met de ouderen genieten van allerlei lekkers!  

4. Evaluatie

Bij terugkomst blikken we kort terug op hoe jullie het babbelen ervaren hebben en wat iedereen meeneemt na zo’n bijzonder moment. Zo maakt de ervaring de meeste impact en gaan alle collega’s met nieuwe inzichten naar huis. 

 

5. Optioneel: masterclass 'Geven'

Sara & Moniek geven aansluitend een inspirerende live Masterclass Geven. Van geven word je gelukkig, maar hoe past dat in je drukke  werkdag? En welk type gever ben je eigenlijk? Met prikkelende praktijkvoorbeelden, wetenschappelijke kennis en praktische tips word je gesterkt om de kracht van geven nog meer te gebruiken. 

FTF_Babbelbox_202203_ONLINE_57.jpg

De Babbelbox: nog even alles op een rijtje:

 • Een superfijn uurtje voor ouderen die een steuntje in de rug heel goed kunnen gebruiken 

 • Kant-en-klare Babbelboxen met lekkers van Anne&Max en gezellige babbeltools

 • Jullie contactpersoon organiseert samen met ons deze teammiddag

 • De connectie met de woonzorglocatie wordt voor jullie geregeld

 • Je ontvangt alle tools om collega's te uitnodigen en enthousiasmeren

 • Inhouse kick-off voor alle deelnemers door Sara of Moniek  

 • Inhouse evaluatie met Sara of Moniek: wat neem je mee?

 

Investering

De kosten voor alle voorbereidingen en de middag zullen inclusief hapjes & drankjes voor jullie en de ouderen komen rond de €75 per collega uit. We vragen geen bijdrage van de ouderen. Uiteraard maken we graag een voorstel op maat voor jullie, dus laat het weten als je interesse hebt!

Ga jij samen met collega's een middag iets leuks doen voor ouderen uit de buurt?

Foto's © Nina Crebas

bottom of page