top of page

75+ Vrijwilligerscentrale

Omdat je gelukkig wordt van iemand helpen.
Foto 1 Heel Holland Helpt.jpg

Wist u dat bijna de helft van Nederland vrijwilligerswerk doet?

 

Mensen worden gelukkig van anderen helpen. Daarom zijn we de 75+ Vrijwilligerscentrale gestart, want anderen helpen is van alle tijden! Met de 75+ vrijwilligerscentrale ondersteunen we senioren in Nijmegen gratis bij het vinden van interessant, passend en vooral leuk vrijwilligerswerk. Thuis of in de buurt, alleen of juist in een groepsverband. Samen maken we onze stad mooier! 

 

Vrijwilligerswerk betekent allang niet meer dat je wekelijks ergens aan vast zit. Er zijn steeds meer mogelijkheden, juist ook om flexibel ergens aan bij te dragen. Zo kan je vanuit thuis aan de slag, maar er zijn vaak ook veel opties in de wijk.

 

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten

Het vrijwilligerswerk kan bestaan uit eenmalig koffie schenken bij een gezellig evenement, maar ook een wekelijks uurtje tuinieren bij de plaatselijke moestuin. Er zijn activiteiten voor mensen die houden van lezen, voor creatievelingen, handige klussers, organisatietalenten of gezelligheidsdieren die graag koffie drinken en een praatje maken. 

 

Weet u niet precies waar u goed in bent of wat u leuk lijkt?

Of heeft u nog niet eerder vrijwilligerswerk gedaan? Dat is allemaal helemaal geen probleem. Samen gaan we op zoek naar een activiteit die u plezier bezorgt. En u zit nergens aan vast. Als het niet bevalt, gaan we gewoon op zoek naar iets anders of meldt u zich weer af. Geen probleem!

Er zijn 3 verschillende soorten vrijwilligerswerk:

Wat krijgt u bij de 75+ Vrijwilligerscentrale?

 

  • Laagdrempelig iets betekenen voor de maatschappij

  • Heldere informatie over de mogelijkheden die u aanspreken

  • Vrijwilligers die ondersteunen bij vervoer en desgewenst met u mee gaan

  • Mogelijkheid om samen met een vriend(in) deel te nemen

  • Een fijne activiteit in een gezellige sfeer!

Bent of kent u iemand die hier misschien interesse in heeft?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en wat de 75+ Vrijwilligerscentrale voor u kan betekenen!

 

Neem voor meer informatie contact op met:

 

Neeltje Rijpkema

WhatsApp Image 2022-03-18 at 15.24.12.jpeg

Koptekst 1

of mail naar neeltje@clubgoud.com

isolated-view-successful-positive-beautiful-businesswoman-with-gray-hair-standing-confiden

Mevrouw Andriessen
84 jaar

“Ik organiseer al heel lang spelmiddagen. Je moet toch proberen om een beetje onder de mensen te blijven. Mijn man en ik vinden het fijn om elkaar een beetje vrijheid te geven. Niet de hele dag bij elkaar op de lip te zitten :-) Zodoende ben ik dit gaan doen.”

Ger 1.jpg

Meneer Hesseling
76 jaar

“Ik ben aangesloten bij de wijkvereniging. Ik ben een vertrouwenspersoon voor veel mensen en heb goede inzichten in wat er speelt in en rondom de wijk. Het is fijn en leuk om mensen te zien genieten van de wijk. Zij zijn dankbaar voor wat ik heb gedaan.”

Tineke.jpg

Mevrouw van Iersel
86 jaar

“Met vrijwilligerswerk breng je jezelf, je aandacht, je belangstelling, je luisterend oor en je krijgt ook energie terug. Het is zo fijn om mensen te ontmoeten. Als je dan weer thuiskomt voel je je helemaal blij”

Dit zeggen anderen over hun vrijwilligerswerk:

De 75+ Vrijwilligerscentrale is een initiatief van: Club Goud, Vrijwilligerscentrale Nijmegen, Bindkracht 10, ZZG zorggroep, Netwerk 100, Spectrum Partner met Elan, NL voor Elkaar, Oranje Fonds, SPIG - Fonds & Stichting DOEN.

bottom of page